Klaipėdiečius suvienijo meškiukai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIUS SUVIENIJO MEŠKIUKAI

Klaipėdai pavyko apginti supermiesto titulą. Daugiausia emocijų tiek uostamiesčio komandos štabo nariams, tiek miestiečiams sukėlė prašymas į aikštę pristatyti kuo daugiau pliušinių žaislų. Klaipėdiečių vienybė pranoko lūkesčius.

Dovana – žaidimų aikštelė

Projektas „Lietuvos supermiestas“ LNK eteryje finišavo sekmadienį. Tiesioginės superfinalo transliacijos metu paaiškėjo, kuris miestas – Plungė ar Klaipėda – vertesnis supermiesto titulo.

Laidos metu azarto ir įtampos netrūko. Tačiau Lietuvos supermiesto titulą dar kartą iškovojo Klaipėda, kurią į pergalę vedė komandos kapitonas aktorius Giedrius Savickas.

Tai nulėmė žiūrovų balsai. Uostamiestis supermiestu buvo tapęs ir prieš ketverius metus. Be titulo Klaipėda gavo ir 7,5 tūkst. eurų sporto treniruoklių ir vaikų žaidimų aikštelei įrengti.

Klaipėdos komandos štabo atstovė Dalia Grikšaitė tvirtino, kad pergalei pasiekti buvo įdėta daug jėgų. Siekta surengti kuo įdomesnius, išradingesnius, pritraukiančius pasirodymus.

Tačiau, pasak D.Grikšaitės, daugiausia emocijų sukėlė superfinalo užduotis, kada miestiečių buvo prašoma pristatyti per 10 min. į miesto aikštę kuo daugiau pliušinių meškučių. Klaipėdiečiai buvo laukiami aikštėje prie paminklo „Arka“.

„Ši užduotis tiek žmonėms buvusiems studijoje, tiek stebėjusiems transliaciją Klaipėdoje buvo tikras siurprizas. Išgirdau ir galvojau, ką daryti. Surinkau vaiko pliušinius žaislus, pasikviečiau kaimynę ir ši nešė, nors ir koją skaudėjo“, – pasakojo atstovė.

Meškiukus vežė maišais

D.Grikšaitė tvirtino, kad ypač nerimas pradėjo kilti, kai Plungės centrinėje aikštėje po kelių minučių jau buvo pliušinių žaislų krūva, o Klaipėdoje dar buvo tuščia.

„Juk atstumai visiškai kitokie“, – atkreipė dėmesį atstovė.

Klaipėdiečiai aktyviai sureagavo į prašymą atvežti pliušinių žaislų. Į aikštę prie paminklo „Arka“ jie buvo vežami maišais ir pilami į krūvą. Miestiečiai vežė ir didžiausius meškinus.

Klaipėdiečiai į aikštę atvyko, kaip tuo metu buvo apsirengę. Kai kurie avėjo šlepetes ar vilkėjo pižamas.

Prie aikštės automobiliai buvo statomi kaip papuola. Šalia esančiose gatvėse susidarė spūstys. Neišvengta ir eismo įvykių. Į vienos pliušinius žaislus skubėjusios atvežti moters automobilį įvažiavo kitas. Buvo apgadintos transporto priemonės. Žmonės nenukentėjo.

Kai kurie vairuotojai neslėpė, kad dėl Klaipėdos pergalės viršijo greitį ir nepaisė šviesoforų signalų. Buvo atvykusių ir iš aplinkinių gyvenviečių.

Atvažiavo ir taksi

Neturintys savo automobilių atvyko taksi. Vienas taksi vairuotojas stebėjosi, kas vyksta mieste.

„Nesupratau. Išsikvietė moteris. Išėjo po tapkėmis su didžiausiu maišu kažko prikrautu. Paprašė kuo greičiau vežti į centrą. Prašė, kad greičiau. Aikštėje žmonių daug. Automobilių pilna. Nesupratau, kas vyksta“, – pasakojo vienas vairuotojas.

D.Grikšaitė neslėpė, kad nesitikėjo tokio klaipėdiečių vieningumo.

„Žaislų buvo atvežta labai daug. Tikrai nesitikėjome tokios žmonių reakcijos. Tai parodė, koks šis projektas jiems svarbus. Smagu, kad žmonės susivienijo. Tai buvo pati džiaugsmingiausia užduotis“, – tvirtino atstovė.

Pasak D.Grikšaitės, žaislų išvežimu rūpinosi projekto rengėjai. Meškučiai, zuikučiai ir pliušiniai žaislai bus padovanoti vaikų globos namams.

Šiame projekto „Lietuvos supermiestas“ sezone be Klaipėdos ir Plungės kovėsi ir kiti didieji šalies miestai. Finalo pasiekti nepavyko Vilniui, Vilniaus kraštui, Kaunui, Telšiams, Marijampolei, Alytui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS