Klaipėdos kultūros fabrike vyks šokio detektyvo „Kill, Baby, Kill“ premjera | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KULTŪROS FABRIKE VYKS ŠOKIO DETEKTYVO „KILL, BABY, KILL“ PREMJERA

  • 0

Šeiko šokio teatras Klaipėdos kultūros fabrike gruodžio 14 d. 19 val. parodys choreografės Ingos Kuznecovos šokio detektyvo premjerą „Kill, Baby, Kill“ (N10).

Tai „tvinpyksiškas“, detektyvo žanro įkvėptas 45 min. trukmės šokio spektaklis, laviruojantis ant parodijos ribos. Blogio prigimtį, keistus žmones ir jų kuriamą beprotišką pasaulį choreografė čia tyrinėja su jai būdingu suktu humoro jausmu, lengvumu ir išradinga choreografija.

Gražiuose namuose gražų gyvenimą gyvena gražios seserys trynės. Vyriausioji Arvyda domisi visomis konspiracijos teorijomis, Regina yra aistringa golfo žaidėja, o jauniausioji Elžbieta atsidavusi astrologijai. Ji, ištyrinėjusi savo ir seserų horoskopus, žino, kas jų laukia ateityje, žino, kuri mirs, žino, kad ateis detektyvė, kuri atskleis po mandagių šypsenų fasadu slypinčias paslaptis.

Įkvėptas daugybės detektyvo žanro kūrinių – nuo Agathos Christie apsakymų apie Miss Marpl ir Hercules Poirot iki Davido Lyncho „Tvin Pykso“ – spektaklis įtraukia ne tik mistika dvelkiančiu siužetu, bet ir jautriu šiuolaikinio šokio atlikimu. Laviruodamas ant parodijos ribos, šis darbas byloja apie blogio prigimtį, keistus žmones ir jų kuriamą beprotišką pasaulį.

Agnijos Šeiko vadovaujamame šokio teatre choreografė I.Kuznecova spektaklį kūrė kartu su šokėjais Dovile Binkauskaite, Nielsu Claesu, Oksana Griaznova, Mantu Černecku, Viktorija Zobielaite, Gintare Marija Ščavinskaite. Dramaturgė – Kristina Steiblytė, kompozitorius – Andrius Stakelė, scenografė, kostiumų dizainerė – Giedrė Brazytė, šviesų dizaineriai – Justas Bø, Aurelijus Davidavičius, prodiuserė – Goda Giedraitytė. Produkcijos komanda: Darius Berulis, Greta Seiliūtė, Austėja Laurinavičiūtė, Edita Aliochno.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS