Kultūros fabrike – diena su auksakaliais | KaunoDiena.lt

KULTŪROS FABRIKE – DIENA SU AUKSAKALIAIS

  • 0

Klaipėdos krašto auksakalių cechas (KKAC) šeštadienį kviečia į renginį „Diena su auksakaliais: vestuviniai ir sužadėtuvių žiedai”. Jo metu būsimieji jaunavedžiai, jų tėveliai ir kiti rankų darbo juvelyrika besidomintys lankytojai galės išgirsti, ką auksakaliai vadina gerais vestuviniais žiedais, kokius niuansus reikia žinoti prieš išsirenkant žiedus, kurie puoš pirštus daug metų.

Renginio svečių laukia ne tik neformalus bendravimas su šešiais krašto auksakaliais, bet ir praktinės demonstracijos. Bus galima pamatyti, kaip legiruojamas (sumaišomas) įvairių spalvų ir prabų metalas, kaip jis lydomas ir formuojamas.

Renginio metu KKAC nariai – Arūnas Krutkevičius, Dainius Stončius, Danielius Šimkus, Linas Jakumas, Rimantas Limba ir Viktoras Sitalo – pasakos ir rodys, kas yra geri vestuviniai ir sužadėtuvių žiedai. Gaminti specialiai ar pirkti jau pagamintus? Kuo skiriasi briliantai nuo deimantų? Kokie yra gamybos terminai ir kainos? Kokias garantijas suteikia auksakaliai savo gaminiams? Kokie turėtų būti svajonių žiedai? Į visus šiuos klausimus mielai atsakys patyrę auksakaliai, kurie renginio metu jaukiai įsikurs Klaipėdos kultūros fabriko pirmojo aukšto vestibiulyje.

„Dienos su auksakaliais tikslas – suteikti kuo daugiau praktinės informacijos būsimiesiems jaunavedžiams, jų tėveliams ir tiesiog besidomintiesiems rankų darbo juvelyrika, – sakė KKAC pirmininkas Viktoras Sitalo. – Yra keli niuansai, kurių žinojimas labai palengvins svajonių žiedų paieškas ir leis įsigyti kokybiškus ir ilgaamžius vestuvinius žiedus ar bet kokį kitą juvelyrinį dirbinį.“

Renginyje dalyvausiantys auksakaliai išsiskiria savo autoriniu braižu. A.Krutkevičius, ko gero, pirmasis ir vienas iš nedaugelio Vakarų Lietuvos juvelyrų, sėkmingai dirbančių su sudetingąja japonų „Mokume Gane“ metalo apdirbimo technika. Jaunosios kartos atstovas – D.Šimkus – mėgsta organiškos faktūros ir techniškų detalių sąjungą, žiedus „su paslaptimi“, su vos plika akimi matomais savininkui svarbiais simboliais ar mažyčiais akmenėliais, paslėptais žiedų briaunose. R.Limbos įmonė pasižymi dideliais techniniais pajėgumais ir galimybe sumodeliuoti ir pagaminti bet kokio dizaino papuošalą. D.Stončiaus darbai išsiskiria meistriška klasikos ir modernumo sinteze.

„Renginio metu demonstruosime savo gaminamų žiedų pavyzdžius, rodysime gyvai, kaip gimsta vestuviniai žiedai, atsakinėsime į lankytojų klausimus, – žadėjo KKAC narys kretingiškis auksakalys L.Jakumas. – Be to, atvykę į renginį visi lankytojai galės dalyvauti loterijoje ir laimėti 250 eurų vertės dovanų kuponą vestuvinių žiedų arba sužadėtuvių žiedo gamybos kainai apmokėti. Tai bus nuoširdus, šiltas bendravimas, kurio metu atėjusieji sužinos daug naujo ir naudingo apie visą gyvenimą juos lydėsiančius papuošalus – vestuvinius žiedus.“

Diena su auksakaliais – spalio 15-ąją nuo 11 iki 19 val. Klaipėdos kultūros fabrike (Bangų g. 5A). Renginys nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS