Kultūros pieva Palangoje muzikinę vasarą užbaigs su svečiu iš Izraelio | KaunoDiena.lt

KULTŪROS PIEVA PALANGOJE MUZIKINĘ VASARĄ UŽBAIGS SU SVEČIU IŠ IZRAELIO

  • 0

Kultūros pieva „I Love Palanga“ šeštadienį rengia baigiamąjį projekto „Muzika iš Izraelio“ koncertą, kuriame pasirodys kompozitorius ir muzikantas Eldadas Zitrinas.

Jo pasirodymas vainikuos koncertų ciklą, kurio metu Palangą aplankė trys šiuolaikinės Izraelio muzikos scenos atstovai – birželį kultūros pievoje koncertavo atlikėjas ORI, o liepą – grupė „JonZ“.

E.Zitrinas – prodiuseris, multiinstrumentininkas, aranžuotojas, dainų autorius ir atlikėjas. Nepaisant to, ar improvizuoja su populiariąja, klasikine ar pasaulio muzika, E.Zitrinas geba talentingai harmonizuoti skirtingus muzikinius stilius ir žanrus į originalias, novatoriškas kompozicijas.

Dešimtmetį studijavęs klasikinę muziką, E.Zitrinas pradėjo dirbti su keliais garsiausiais Izraelio menininkais ir dainininkais. Daugiau nei dešimt metų jis bendradarbiauja su Idan Raichel, Shlomi Shabat, Arkadijumi Duchinu, Mika Karni ir Ariku Einsteinu. 2011 m. kartu su dainininke Irit Dekel Eldadas sukūrė labai sėkmingą projektą „Last of Songs“. Tai naujos žinomų džiazo kūrinių interpretacijos, įkvėptos populiariosios, etninės, klasikinės ir elektroninės muzikos. Projektas su pasisekimu pristatytas Tel Avivo ir Raudonosios jūros džiazo festivaliuose bei įvairiose Europos šalyse.

Nuo 2015 m. E.Zitrinas savo, kaip kitų atlikėjų prodiuserio ir aranžuotojo, sėkmę ėmė transformuoti į asmenines kūrybines ambicijas: sukūrė originalų garso takelį „Channel One“ televizijos serialui „Where Do You Live“, taip pat kartu su Nir Maimon prodiusavo Alaev šeimos albumą.

Savo pirmąjį solo muzikos projektą Eldadas išleido 2017 m. pradžioje. Dvigubame albume sugulė populiariosios, indie muzikos ir klasikinio fortepijono kūriniai. O nuo 2016-ųjų savo originalią muziką E.Zitrinas ėmė atlikti kaip „žmogus-orkestras“, sluoksniuodamas įvairius efektus, pasitelkdamas akustinius bei elektrinius instrumentus, fortepijoną, sintezatorius, akordeoną, mandoliną, saksofoną, būgnus, vokalą, perkusiją ir kt. Eldado idėja – suteikti auditorijai kitokį klausymosi patyrimą, prilygstantį apsilankymui įrašų studijoje, kuria jo koncerto metu ir virsta scena. Tokiu būdu E.Zitrinas lieja savo kūrinių sluoksnius, o klausytojai gali išgirsti kiekvieną muzikos detalę atskirai – girdėdami, matydami ir suprasdami, kaip dainos auga nuo vieno instrumento partijos iki visaverčio kūrinio.

Ši solo pasirodymo koncepcija leidžia E.Zitrinui panaudoti visas sukauptas žinias ir patirtį, sujungti įvairius muzikanto mėgstamus dalykus ir kiekvieną kartą išsikelti sau naują iššūkį improvizuojant scenoje.

E.Zitrino koncertas kultūros pievoje Palangoje (Vytauto g. 39A)  – rugpjūčio 25 d. 21 val. Renginys nemokamas. Projektą finansuoja Izraelio ambasada Lietuvoje, Palangos miesto savivaldybė ir VšĮ „Mažoji fiesta“.

GALERIJA

  • Kultūros pieva Palangoje muzikinę vasarą užbaigs su svečiu iš Izraelio
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS