Mieste – Atsinaujinimo diena | KaunoDiena.lt

MIESTE – ATSINAUJINIMO DIENA

  • 0

Jau antrus metus iš eilės Klaipėdos katalikiškos parapijos organizuoja Atsinaujinimo dieną. Šiais metais ji pasipuošė skambiu pavadinimu "Kuo žmonės jus laiko?"

Katalikiškų parapijų rengiama šventė kviečia pažvelgti į savo vidų, įsigilinti ne tik į kūno, bet ir į sielos poreikius, rasti atsakymą į klausimą: kas yra katalikai nūdienos pasaulyje, kokia jų paskirtis ir vieta šiuolaikinėje visuomenėje, kuo žmonės juos laiko?

Ypač asmeniškai ir jautriai šie klausimai nuskambės kiekvienam, kuris save laiko kataliku ir trokšta naujai išgyventi savo katalikiškąjį pašaukimą.

Klaipėdos miesto atsinaujinimo diena "Kuo žmonės jus laiko?" bus minima spalio 14 d., šeštadienį, Žvejų kultūros rūmuose. Renginio pradžia – 12 val.

Šventėje dalyvaus vyskupas Kęstutis Kėvalas, paskaitas skaitys monsinjoras Visvaldas Kulbokas ir diakonas Benas Ulevičius, taip pat apie katalikų tikėjimo esmę kalbės kunigas teologas licenciatas Vygintas Gudeliūnas.

Šventėje bus galima išvysti Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės menininkus-katalikus, pristatysiančius savo kūrybinę veiklą uostamiestyje.

Taip pat bus galima mėgautis šlovinimo giesmėmis, kurias atliks jungtinis Klaipėdos, Kretingos ir Gargždų choras (vad. Lina Pudžiuvelytė), specialiai suburtas šiai šventei.

Renginio metu veiks vaikų užimtumo kambarys, kuriame tėveliai galės savo mažamečius vaikus palikti renginio savanorių priežiūrai. Erdvė bus pripildyta nuotaikingų veiklų, žaidimų, joje apsilankys įdomių svečių.

Taip pat veiks Švč. Sakramento Adoracijos kambarys, kuriame bus galimybė ne tik melstis, adoruojant Švč. Sakramentą, bet ir atlikti išpažintį ar tiesiog pasikalbėti su kunigu rūpimais klausimais.

Visa tai ir dar daugiau dalyvių laukia atvykus į Klaipėdos miesto Atsinaujinimo dieną "Kuo žmonės jus laiko?"

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS