Muzikos mokykloje – pavasario šventė | KaunoDiena.lt

MUZIKOS MOKYKLOJE – PAVASARIO ŠVENTĖ

Jeronimo Kačinsko muzikos mokykloje jau beveik du dešimtmečius kasmet rengiamos „Metų mokinys“ ir „Metų kolektyvas“ nominacijos. Dabar jau tapusi tradicija, nominacija įsteigta buvusio mokyklos direktoriaus Romualdo Garucko iniciatyva, minint kompozitoriaus J. Kačinsko gimimo 100 metų jubiliejų. Iškart po pavasario atostogų mokykla darbus kaip tik ir pradėjo šia gražia švente.

Šiemet nominacijai pretendentų buvo daug. Atrenkama vertinant mokinių pasiekimus – tai aukščiausi apdovanojimai ir prizai, pelnyti įvairiuose tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose, festivaliuose, koncertuose bei įvairiuose kituose miesto ir šalies renginiuose.

Ne tik dalyvaudami juose, bet ir pelnydami garbingus apdovanojimus mokiniai garsino mokyklą ir savo gimtąjį miestą.

Tad nominacijai buvo atrinkti mokiniai: Nojus Bruzdeilinas (klarnetas), jo mokytojas Jonas Kučinskis, koncertmeisterė Valdonė Kučinskienė, Mirabela Zakrevskaja (klasikinis dainavimas), mokytoja Aistė Ruškienė, koncertmeisterė Justė Šilaitė, Emilijus Zabukas (choras „Gintarėlis“, pasiekimai pelnyti grojant fortepijonu), mokytoja Vilija Kneižienė, Aistė Galminaitė ir Austėja Tamošaitytė (fortepijoninis ansamblis), mokytojos Danguolė Čepliauskienė ir Vilija Revutienė, berniukų ir jaunuolių choro „Gintarėlis“ jaunučių choras, vadovės Asta Kontautienė ir Regina Vindžigalskienė, koncertmeisterė Eglė Bandzevičienė, styginių instrumentų orkestras, vadovė Genovaitė Stonytė. Iš jų buvo išrinkti geriausieji.

Vyko balsavimas, į kurį įsitraukė visa mokyklos bendruomenė.

Balsavimu išrinkti geriausi iš geriausių: „Metų mokinys 2022“ – M. Zakrevskaja ir „Metų kolektyvas 2022“ – berniukų ir jaunuolių choro „Gintarėlis“ jaunučių choras.

Visiems buvo įteikti apdovanojimai ir prizai, įteiktas bendras prizas – kelionės kuponas. Tai kelionė į Vilnių į Kultūros nakties renginius, vyksiančius birželio 16 d.

Renginį ruošusi Mokyklos taryba – Žydrė Sinkevičiūtė, Anatolijus Tumanovas, Laura Kiesienė, Vilija Posėčnienė, Sonata Dragūnienė, Jurgita Kapočienė, Ilona Lileikienė – pasidarbavo iš širdies.

Pasitelkę kūrybinę fantaziją, organizatoriai paruošė koncertą su išmoningai paruošta vaizdo medžiaga – interviu pristatant kiekvieną pretendentą.

Prisistatymui mokiniai paruošė koncertinius numerius. Atlikdami juos pademonstravo ne tik puikų pasirengimą, bet ir savo meninę brandą bei profesionalumą.

Koncertui talkino berniukų ir jaunuolių choras „Gintarėlis“, vadovas Tomas Ambrozaitis, pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovas Sigitas Saukalas, mokiniai Gvidas Valaitis ir Benas Krasnopiorov, jų mokytojai Kęstutis Kaštaunas ir Viačeslav Krasnopiorov.

Mokyklos direktorė Jolita Šlajienė pasidžiaugė, kad mokykla augina daug gabių, darbščių bei aukštų siekių ir svajonių turinčių mokinių, o jų talentus ugdo talentingi, atsidavę savo darbui pedagogai.

GALERIJA

  • Muzikos mokykloje – pavasario šventė
  • Muzikos mokykloje – pavasario šventė
  • Muzikos mokykloje – pavasario šventė
  • Muzikos mokykloje – pavasario šventė
  • Muzikos mokykloje – pavasario šventė
J. Kačinsko muzikos mokyklos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS