„Nenugalimas“: filmo peržiūra ir diskusija | KaunoDiena.lt

„NENUGALIMAS“: FILMO PERŽIŪRA IR DISKUSIJA

  • 3

Gegužės 25 d. (penktadienį), 17 val. Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos salėje įvyks istorinio dokumentinio filmo „Nenugalimas“, skirto Adolfo Ramanausko-Vanago 100-osioms gimimo metinėms, peržiūra. Po filmo numatyta diskusija su režisiere Agne Zalanskaite.

Istorinis dokumentinis filmas „Nenugalimas“ pirmą kartą pristatytas kovo 5 d. Filmas sulaukė ypatingo populiarumo tiek dėl išskirtinai aktualios temos, tiek dėl kokybės. Šiuo metu filmo premjeros numatytos Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Nenugalimas“ – antrasis pilno metro režisierės Agnės Zalanskaitės filmas. Pasak autorės, juosta išsiskiria savo turiniu, filme nėra pasakotojo. „Man tai buvo iššūkis, bet pradėjus rašyti filmo scenarijų supratau, kad kaip kūrėja turiu patylėti ir leisti kalbėti tiems, kas Vanagą pažinojo arba nuosekliai tyrinėja jo gyvenimą“, - teigė režisierė.

Pasak jos, dokumentikos kūrėjai žino, kaip sudėtinga yra leisti kalbėti pašnekovams ir tuo pačiu neprarasti filmo dinamikos, energijos, koncentruotai pasakyti tai, ką reikia, nes riboja filmo laikas, žiūrovas nemėgsta laukti, bet, atrodo, kad pavyko tą padaryti.

Jaunųjų konservatorių lygos Klaipėdos skyrius maloniai kviečia dalyvauti filmo peržiūroje ir diskusijoje.

Renginys nemokamas.

GALERIJA

  • „Nenugalimas“: filmo peržiūra ir diskusija
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

komentatorius

Gerb. žurnaliste, atsiprašau, bet koks jūsų išsilavinimas, kad rašote tokius absurdiškus straipsnius?

to studentas

kas tau įkando? kolorado vabalas?:)

studentas

Istorinio dokumentinio filmo „Nenugalimas“rezisieriau tau filmuot vaiku pasakas,o kioskininkai-parsidaveliai,nerasykit nesamoniu,tai ne istorinis nei dokumentinis filmas.O vaidybinis su siuolaikiniais elementais-pradedant rubais ir baigiant naujom uniformom ir dar pilna visokiu veju...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS