Nepalankūs orai trukdo įsilieti į žiemos sportą | KaunoDiena.lt

NEPALANKŪS ORAI TRUKDO ĮSILIETI Į ŽIEMOS SPORTĄ

Kol žiemos pramogų mėgėjai nekantrauja pradėti sezoną, Klaipėdos rajone esančių slidinėjimo trasų valdytojai skėsčioja rankomis – pasiruošimą sunkina oras – nėra sniego, per maža šaltuko.

Viliamasi, kad praėjusių metų scenarijus nepasikartos ir lietuviški orai nepakiš kojos.

Plungės rajone veikianti slidinėjimo trasa „Mortos kalns“ šeštadienio rytą paskelbė pradėjusi savo slidinėjimo sezoną ir yra atvira lankytojams. Tuo metu dar vienas žiemos pramogas siūlantis punktas – netoli Vėžaičių esanti Utrių slidinėjimo trasa šiemet pradės veikti diena vėliau – sekmadienį. Mat oro sąlygos neleido pagaminti užtektinai dirbtinio sniego. Pastarojo esą turėtų būti bent iki pusės metro.

„Tiek lijo, galėtų ir pasnigti. Pernai atsidarėme sausio 8-ąją, nes šalčio buvo daugiau. Oras visas kortas sumaišė – būtume pripūtę to sniego, jei temperatūra būtų buvus šiek tiek žemesnė. Dar darbuojamės ir galime nuraminti žmones, nes pradėsime veikti sekmadienį nuo 10 val. Atviros bus pradedančiųjų, raudonoji trasos ir vaikų kalnelis“, – sakė Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė.

Pašnekovės teigimu, žiemos pramogos Lietuvoje tampa vis populiaresnės, žmonės išbando tiek Klaipėdos rajone, tiek ir Vilniuje esančias trasas, dažnai vyksta į Latviją. Esą svarbiausia – kad oras būtų tam palankus.

„Kitą savaitę praneša šaltus orus, tai bandysime atgaivinti ir mėlynąją trasą“, – pridūrė L. Karbauskienė.

Slidinėjimo trasos Plungėje vadovas Saulius Gramauskas apmaudavo, kad orai ne patys palankiausi, tepavyko pripūsti 30 cm sniego.

„Mažoka šaltuko, atidarome tik pirmąją pradedančiųjų trasą, patogią mokytis slidinėti, paskui kitas. Pernai žiema pas mus pasirodė gal keturiomis dienomis anksčiau, bet netrukus ir vėl atšilo. Taip ir baigėsi sezonas, kiek pamenu, po dešimties dienų. Praėjusių metų žiema mano karjeroje buvo pati prasčiausia per šešerius metus. Sakoma, jei nėra vasaros, nebus ir geros žiemos“, – ne itin optimistiškai nusiteikęs S. Gramauskas.

Pernai buvo atidaryta ir nauja – Aukštagirės slidinėjimo trasa Šilalės rajone. Čia įrengta 300 metrų trys įvairaus sudėtingumo trasos su dviem keltuvais ir vienu atskiru multiliftiniu keltuvu vaikams ir pradedantiesiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:D

ir vel bedos :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS