Paaiškės konkurso „Klaipėdos knyga 2023“ nugalėtojai | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖS KONKURSO „KLAIPĖDOS KNYGA 2023“ NUGALĖTOJAI

Šiandien, balandžio 30-osios vakarą, paaiškės 18-ąjį kartą vyksiančio konkurso „Klaipėdos knyga 2023“ laureatai. Apdovanojimų metu bus atskleisti populiariausios, gražiausios ir klaipėdietiškos knygos nominacijų nugalėtojai.

Apdovanojimai vyks 17.30 val. Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49).

Šiemet konkurse dalyvavo rekordinis skaičius leidinių – net 37 skirtingų žanrų ir tematikos knygos.

Tarp šių knygų – keturios poezijos, penkios istorinio žanro, penki autobiografinių akcentų turintys albumai, keturi proginiai leidiniai, yra ir vaikams skirta knyga, taip pat dviejų bibliotekininkių kūriniai.

Anot renginio organizatorių, visų 37 leidinių pristatymuose netrūko muzikinių pasirodymų, skaitovų, būta pristatymų ir už bibliotekos ribų.

O tie, kurie negalėjo savo leidinių pristatyti gyvai, juos pristatė virtualioje erdvėje.

„Kiekvienas leidėjas ar autorius stengėsi kuo įdomiau atskleisti savo kūrinius ir sudominti žiūrovus. Jų pastangos nenuėjo veltui: populiariausios knygos balsų skaičius kiekvieną dieną keitėsi ir sparčiai augo. Šiais metais fiksavome rekordinį balsų skaičių, tiek dėmesio kasmetiniame knygos konkurse dar nebuvome sulaukę“, – skelbė organizatoriai.

Konkurso nugalėtojams bus įteikti diplomų raštai ir menininko Sauliaus Bertulio sukurti emalio kūriniai.

Informuojama, kad nugalėtojus gražiausios ir klaipėdietiškos knygos nominacijoje išrinko dvi kompetentingos komisijos. O populiariausią knygą rinko klaipėdiečiai.

Šiandien vyksiantį apdovanojimų vakarą susirinkusiųjų lauks teatralizuota inscenizacija, svečius „kafija“ vaišins viešnios iš Priekulės Ernsto Vicherto teatro. Muzikiniais intarpais svečius taip pat džiugins pianistė Inga Maknavičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS