„X faktoriuje“ išgarsėjusios reperės ambicija – pasaulinis pripažinimas | KaunoDiena.lt

„X FAKTORIUJE“ IŠGARSĖJUSIOS REPERĖS AMBICIJA – PASAULINIS PRIPAŽINIMAS

Klaipėdiečių duetas "Golden Age" akimirksniu išgarsėjo po pasirodymo televizijos projekte "X faktorius". Stebėtinu talentu repuoti atlikėja Evelina Meidutė pribloškė net muzikos profesionalus. Ir sustoti nežada. Charizmatiška raudonplaukė neslėpė, kad būti scenoje ji svajojo nuo mažumės – dabar belieka sužavėti pasaulį.

Troško ne pinigų

– Vos prieš savaitę buvote arti pergalės, tik per plauką nesusišlavėte 15 tūkst. eurų. Kokiomis nuotaikomis gyvenate pasibaigus projektui?

– Dabar nuotaika gera. Akimirką, kai sužinojau, jog likome antros, buvo liūdna, apėmė šioks toks nusivylimas. Bet labai laikinas. Jei atvirai, troškau to saldaus pergalės jausmo. Kai virpėdama stovėjau ant scenos, pinigai nerūpėjo. Net pamiršau, kad apskritai galime laimėti 15 tūkst. eurų. Tiesiog nebuvau nusiteikusi antrai vietai, galvojau tik apie pirmąją. Buvo ir ašarų. Bet praėjo kelios dienos, viską gerai apsvarsčiau ir supratau, kad padarėme labai daug. Antra vieta – irgi laimėjimas. Su Gabriele (Gabrielė Urbonaitė – I.L.) pasakėme sau, jog būdamos projekto superfinale jau esame nugalėtojos. Mums tai gera reklama ir proga išgarsėti, džiaugiamės, jog aplink save subūrėme didelę klausytojų auditoriją.

– Ar jau spėjote pasišildyti populiarumo spinduliuose, gerbėjai atpažįsta gatvėje?

– Išties pajutau, ką reiškia populiarumas. Labiausiai įstrigo momentai po "X faktoriaus" filmavimų, kai žiūrovai iš salės mus apspisdavo, prašydavo kartu nusifotografuoti. Keistas ir sykiu labai malonus jausmas. Esame atpažįstamos ir mieste, parduotuvėje. Kartais girdžiu, kai žmonės už nugaros šnabždasi: "Žiūrėk, čia "Golden Age".

Jei atvirai, troškau to saldaus pergalės jausmo. Kai virpėdama stovėjau ant scenos, pinigai nerūpėjo.

– Gal sulaukėte muzikos vadybininkų pasiūlymų kartu dirbti?

– "X faktoriuje" pasirodėme jau turėdamos savo prodiuserį. Muzikinį duetą pavadinimu "Golden Age" subūrė klaipėdietis Genadijus Narbut, muzikos pasaulyje labiau žinomas kaip DVJ GEXX. Neieškome kitų vadybininkų. Genadijus puikiai atlieka savo darbą, yra tikras idėjų generatorius, labai daug prisidėjo prie mūsų pasiekimų ir populiarumo. Esame jam už tai dėkingos.

– Ar būtent jam tekdavo užduotis atrinkti muzikinį repertuarą?

– Aukso vidurio ieškojome visa komanda – aš, Gabrielė, Genadijus. Jis palaikė mus, stebėjo laidas, visada buvo šalia. Netgi paskutinę projekto savaitę prieš finalą, kai intensyviai repetavome Vilniuje. Ne išimtis ir koncertai, į kuriuos Genadijus vyksta kartu.

– Tiesa, kad sulaukusios "X faktoriaus" prodiuserių kvietimo dalyvauti atrankoje dvejojote, ar verta. Tąkart Gabrielė užsiminė, kad tokie muzikiniai šou kertasi su jos nuostatomis.

– Nesu tikra, ką Gabrielė turėjo galvoje. Galbūt tai, kad prieš mums sukuriant grupę ji atstovavo visai kitam muzikos stiliui. Gabrielė yra plataus profilio dainininkė, atlieka džiazą, country muziką. Aš nebuvau tikra, ar noriu dalyvauti tokiame televizijos šou apskritai, ar mums to reikia. Bet pasiryžome šiai avantiūrai ir tikrai nesigailime. Tiesiog norėjosi, kad žmonės mus pamatytų – dabar "Golden Age" koncertinės programos darbotvarkė užpildyta iki vasaros.

Reperė grojo akordeonu

– Kada pradėjote dainuoti?

– Būdama 10–12 metų lankiau Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklą. Grojau akordeonu, paskui pianinu. Tik vėliau pradėjau dainuoti. Bet visą laiką jaučiau, jog dainavimas nėra mano stiprioji pusė. Mokslus muzikos mokykloje nutraukiau, užtat baigiau dailės mokyklą. "Esu prie meno", labai mėgstu tapyti, lipdyti, taip atsipalaiduoju. O repas į mano gyvenimą atėjo paauglystėje, kai būdama šešiolikos panorau išmokti vieną kūrinį. Buvo įdomu, ar sugebėsiu. Visai neblogai sekėsi, užsidegiau. Tuo metu jau pažinojau Genadijų, jis įvertino mano naują pomėgį, pagyrė. Ir štai vieną dieną bendrame vakarėlyje susitikome su Gabriele. Jau tada Genadijaus galvoje kirbėjo mintis mus "sulipdyti", nors pačios to ir nežinojome.

– Tai įvyko maždaug prieš metus, kai sulaukėte didelio internautų dėmesio, išplatinusios vaizdo klipą. Jame – automobilyje repuojančios merginos, kurioms kompaniją palaiko tamsiaodis vaikinas.

– Vieną vakarą tiesiog linksmai leidome laiką, dainavome. Pamanėme, kodėl gi nepamėginus nusifilmuoti? Į mašinos galą įsisodinome LCC tarptautinio universiteto studentą ir uždainavome. Vėliau paviešinome vaizdo įrašą. Nuo to vakaro mūsų veikla greitai rutuliojosi.

– Esame įpratę matyti repuojančius vyrus, tuo metu merginos čia tik antraplanės puošmenos.

– Apskritai mūsų, kaip atlikėjų, kontrastas yra mūsų išskirtinumas ir privalumas. Jei Gabrielė yra švelnesnė, aš scenoje – piktesnė, agresyvesnė. Nors gyvenime tokia nesu. Tai dar priklauso nuo kūrinio. Kitaip tariant, viena kitą papildome ir klausytojams atiduodame dvigubą energiją. Džiaugiuosi, kad tenka dirbti būtent su Gabriele.

Pirmieji bandymai su N.Minaj

– Kokią repo dainą atlikote pirmą kartą?

– Tai buvo nesudėtingas amerikietiškas Nicki Minaj kūrinys "Super Bass". Kadangi nuo pat mažens svajojau būti scenoje, greitai mokiausi šio žanro subtilybių. Ir vis dar tai darau.

– Baigusi gimnaziją nesimokėte muzikos profesionaliai?

– Buvau iš tų neapsisprendusių abiturientų, kurie stoja iš reikalo. Klaipėdoje, Socialinių mokslų kolegijoje, mokiausi reklamos. Bet širdis jautė, kad tai – ne mano sritis. Kam gaišti laiką dėl popierėlio, kurio galbūt niekada nepanaudosiu? Nenorėjau savęs varžyti ir daryti tai, kas nemiela. Įvyko patogus sutapimas: tuo metu, kai laikinai nutraukiau mokslus, prasidėjo laidų filmavimai. Galėjau visą savo laiką skirti projektui. Bet noriu turėti išsilavinimą, todėl šiuo metu svarstau, kur galėčiau save realizuoti. Toji pertrauka man į naudą – kol ieškau savęs, intensyviai koncertuoju su "Golden Age".

– Sunku patikėti, kad nesimokėte dainavimo.

– Iš pradžių dainavau mokytojai, vėliau namuose savo malonumui. Tobulėti dar yra kur. Galbūt turiu scenai reikalingą charizmą, tai irgi labai svarbu. Save laikau repere, ne dainininke.

– Ar apie galimybę išvažiuoti į užsienį nesvarstėte?

– Vaikystėje gyvenau Anglijoje. Kai buvau mažytė, tėvai išvyko į Londoną padirbėti, o po kiek laiko pasiėmė ir mane. Tuo metu buvau šešerių. Ten praleidau apie 3,5 metų, lankiau anglų mokyklą ir, juokingas faktas, netgi pradėjau kalbėti britišku akcentu. Turbūt nieko nuostabaus, vaikai paprastai labai imlūs kalboms. Per pusę metų puikiai pramokau anglų kalbą, susiradau draugų. Londone man patiko, galima sakyti, ši vieta tapo namais. Bet kaip dažnai nutinka šeimose – tėvai išsiskyrė ir teko su mama grįžti atgal į Lietuvą. O baigusi gimnaziją galimybės važiuoti į užsienį nesvarsčiau. Nebent į Vilnių, bet ilgiau pabuvusi sostinėje supratau, kad vis dėlto geriausiai jaučiuosi Klaipėdoje. Čia mano namai.

– Tėtis liko gyventi Londone?

– Taip, turbūt jau keturiolika metų ten gyvena. Mes puikiai sutariame, kartais aplankau, bet dažniau jis grįžta į Lietuvą. Labai palaikė viso "X faktoriaus" metu. Taip pat turiu jaunesnę seserį, kuriai greitai sueis devyneri. Pati jau gyvenu su draugu Evaldu.

Turtingo vyro neieško

– Nenuostabu, jog vyriško dėmesio jums netrūksta. Ar vaikinas nepavydi staiga užklupusio populiarumo?

– Jei nuoširdžiai, kartais pusiau juokais tarsteli: "Ar tu ten televizijoje neįsimylėsi kokio kito?" Bet vis raminu: ne tam einu šiuo keliu, kad susirasčiau turtingą vyrą ir gyvenčiau apsupta prabangos. Scena yra mano aistra. Evaldas su tuo susigyveno ir santykiams mano naujas amplua nekliudo.

– Ar kada nors jautėte scenos baimę?

– Visada. Ir tai nėra blogai, šiek tiek jaudintis netgi reikia. Vargu ar pasaulyje yra tokių atlikėjų, kurie, prieš lipdami į sceną, nejaučia baimės. Tai neįmanoma. Baisu pamiršti tekstą, šokio judesį. Labai natūralus jausmas.

Numetė svorio

– Ketinate įrašyti savo autorinių dainų albumą?

– Labai to norime. Baigėsi įtemptas laikotarpis, kurio metu numečiau 7 kg, kartais net pamiršdavau valgyti, dėl patiriamo streso išseko organizmas. Dabar galime atsiduoti kūrybai.

– Kokią muziką klausote savo malonumui?

– Labai įvairią, repą, tiesą sakant, klausau retai. Ir savo idealo išskirti negalėčiau, visi atlikėjai kuo nors ypatingi. Manau, kad reikia mokytis ir imti iš žmonių tai, ką jie turi geriausio.

– Ar muzikinio projekto metu įvyko kokių nors išvaizdos pokyčių?

– Nusprendėme likti tokios, kokios atėjome. Tokios, kokias mus pamilo žiūrovai. Tiesa, man pridėjo plaukus, o dabar ketinu juos nusikirpti.

– Minėjote, kad gyvenime esate kitokia nei scenoje. Kaip tai pasireiškia?

– Kasdienybėje esu švelnesnė. Turiu įvairių spalvų, kaip ir kiekvienas mūsų. Draugo dėka įsitikinau, jog esu šeimyniška. Kai pradėjome gyventi kartu, atsiskleidė mano moteriškumas. Tačiau tikrai nesu iš tų, kuri viena šokinėja aplink puodus. Džiaugiuosi savo antros pusės supratingumu. Jei reikia, Evaldas namuose ir maisto pagamina, ir tvarkosi. Draugiškai pasidalijame pareigomis.

Vizitinė kortelė

Gimė 1996 m. gegužės 14 d. Klaipėdoje.

Baigė Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnaziją.

Prieš metus susikūrusio muzikinio dueto "Golden Age" narė.

GALERIJA

  • Spindesys: repuojančių merginų duetas „Golden Age“ scenoje pasirodo su tokiais popmuzikos atstovais, kaip D.Montvydas.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vofka

Jums finale montvydas pakišo kiaulę. Butumėt laimėjusios!

Anonimas

Pir ko tas garbanotas žmogus nuotraukoje:) kas per asmuo?

Ar

pačios, po vieną kartą, pasirašėt komentarus? Niekam jūs čia neįdomios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS