S. Šimkaus konservatorijos jubiliejus – „Gieda paukštis ir giedos“ | KaunoDiena.lt

S. ŠIMKAUS KONSERVATORIJOS JUBILIEJUS – „GIEDA PAUKŠTIS IR GIEDOS“

  • 1

„Gieda paukštis ir giedos“ – taip simboliškai Vytauto Kernagio dainos žodžiais pavadintas Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos 95-mečiui skirtas koncertas, prasidėjęs šeštadienio popietę Klaipėdos koncertų salėje.

Įvairias transformacijas – statuso, pavadinimų, ugdymo programų ir kt. – išgyvenusi ir išgyvenanti viena seniausių muzikinio ugdymo įstaigų šiandien pakvietė pasidžiaugti savo pasiekimais.

Pasak direktorės Loretos Jonavičienės, koncerto tikslas – pristatyti konservatorijos per penkmetį nuveiktus darbus ir šio penkmečio absolventų pasiekimus.

Šventinio koncerto programa labai įvairi ir intriguojanti: nuo lietuvių liaudies iki M.Petrausko, G.Kuprevičiaus, V.Kernagio dainų, nuo W.A.Mozarto iki A.Piazollos kompozicijų. Tarp muzikos autorių ir „šimkiukai“ kompozitoriai – tai Ieva Parnarauskaitė ir Deivydas Zvonkus.

Koncerto programoje vyraus ansambliai. Be tradicinių sudėčių (fortepijoninio ansamblio, akordeonų dueto, fortepijoninio trio) klausytojai girdės ir labai netikėtų derinių, pvz.: skrabalai, kontrabosas ir akordeonas. Bus ir visiškos egzotikos – skambės arfos muzika.

Jubiliejinio renginio vedėjai – Deividas Batavičius ir Ūla Zemeckytė. Ši žavi pora dar besimokydama konservatorijoje vedė ne vieną renginį, įgijo daug patirties, o jiems augti padėjo jų teatro mokytoja ir auklėtoja Regina Baronienė, kuri režisavo šį renginį.

Koncerto dalyviai: Gabrielė Ašmontaitė, Kristina Budvytytė – Mejerė, Tadas Čeliauskas, Edmundas Gylys, Klement Jaremčuk, Monika Junkarytė, Taisija Kuščenko, Dainora Laukžemytė, Romena Lengvinaitė, Liudmila Mešenina, Einaras Petniūnas, Domas Saulevičius, Teodora – Morta Staigė, Justė Šilaitė, Karolis Vaičiulis, Julius Zaveckas, Ū.Zemeckytė, Lina Žutautaitė.

Prie jų jungsis net trys dideli kolektyvai: ERASMUS projekto instrumentinis ansamblis (vadovas ir dirgentas Sigitas Petrulis), mišrus choras – vadovė ir dirigentė Jolanta Vyšniauskienė ir pučiamųjų orkestras, kurio vadovas ir dirigentas yra Zenonas Šimkus.

GALERIJA

  • S. Šimkaus konservatorijos jubiliejus – „Gieda paukštis ir giedos“
  • S. Šimkaus konservatorijos jubiliejus – „Gieda paukštis ir giedos“
  • S. Šimkaus konservatorijos jubiliejus – „Gieda paukštis ir giedos“
S.Šimkaus konservatorijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šimkaus konservatorijai valio!

Šaunuoliai, sveikiname visą mokyklą ir direktorę gerb. Loretą:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS