Scenoje – dviejų pašėlusių moterų išpažintis | KaunoDiena.lt

SCENOJE – DVIEJŲ PAŠĖLUSIŲ MOTERŲ IŠPAŽINTIS

  • 2

Kelionę po Lietuvą tęsia VšĮ „Kitoks teatras“ premjera – komedija „Pašėlusių moterų išpažintis“ su puikiai pažįstamomis talentingomis televizijos ir teatro aktorėmis Aušra Štukyte ir Vitalija Mockevičiūte. Jiedvi žada audringą ir iki ašarų juokingą spektaklį šį penktadienį 18 val. Klaipėdos koncertų salėje.

Kas jas galėtų vienyti?

Pagal pjesės autoriaus Juliaus Paškevičiaus sumanymą, jos niekada nebuvo draugės ir net pažįstamos „iš matymo“. Į tai, ką mėgsta viena, kita nė iš tolo nežiūrėtų. Ir kas tokias moteris galėtų vienyti? Gal jas vertėtų pasodinti prie bendro stalo ir mėgautis pašėlusiomis istorijomis, audringais barniais ir... dar kai kuo?

Scenos prima Marija ruošiasi svarbiausiam savo gyvenimo vaidmeniui. Susikaupimas, neregėti pratimai, užsidegimas ir nerimas... Atsakingą repeticiją nutraukia valytoja, kuriai būtina įsitikinti, kad teatro grindys – švarios ir pastate nieko neliko. Mėginimas užrakinti kūrybos Mekos duris baigiasi stulbinamai – tokių istorijos vingių bei posūkių nesitikės net akyliausi žiūrovai. Kai uždanga po spektaklio nusileidžia, pakyla kita. Ir prasideda tikrasis gyvenimas. Toks, į kurį visada norisi žvilgtelėti bent akies krašteliu. Ir tai, ką pamatai, verta kiekvienos akimirkos.

Šmaikštu ir tikroviška

Scenos primą Mariją spektaklyje vaidinanti A.Štukytė – televizijos, teatro ir kino aktorė, atpažįstama iš populiarių TV serialų „Moterys meluoja geriau”, ,,Šviesoforas” ir TV laidos „Dviračio šou” personažų. Valytojos vaidmenį sukūrusi V.Mockevičiūtė – televizijos ir teatro aktorė, žiūrovams žinoma kaip Galina kultiniame seriale „Moterys meluoja geriau” ir iš TV laidos „Dviračio šou” personažų.

„Aktoriui spektakliai – kaip vaikai. Ir, žinoma, labiausiai numylėtas ir išbučiuotas yra pagrandukas“, – apie vaidmenį komedijoje „Pašėlusių moterų išpažintis“ kalbėjo A.Štukytė.

Jos scenos partnere šiame režisieriaus Ričardo Vitkaičio pastatyme tapusi ryški teatro scenos atstovė V.Mockevičiūtė nedvejoja – vaidmuo komedijoje šįkart ne tik šmaikštus, bet ir labai tikroviškas.

Aktorės patikino – visa tai, ką jos išgyvena realybėje, žiūrovams „Pašėlusių moterų išpažintyje“ perteikia su gera humoro doze. Jos su šypsena užsiminė, jog spektaklyje šiek tiek užsimenama ir apie juoką bei pyktį keliančią saldainių popierėlių temą. „Ar mes iš tiesų girdime, kai kažkas spektaklio metu sumano pasivaišinti saldainiu ir mėgina išvynioti jį iš popierėlio? O! Patikėkite – ir dar kaip girdime“, – sutartinai tvirtino aktorės. Jos girdi ir mobiliųjų telefonų skambesį, ir pastebi salėje vaikščiojančius žiūrovus, ir daugybę kitų dalykų.

Viską girdi ir mato

„Ne tik girdime, bet ir matome, – juokėsi A.Štukytė. – Vyrai aktoriai visada pasidalija savo įspūdžiais apie pirmoje eilėje pamatytas dailias kojas. Mini sijonai juos tikrai trikdo.“

Anot V.Mockevičiūtės, į trikdžius aktoriai dažniausiai nereaguoja, jei yra gerai pailsėję, o kontaktas su publika užsimezga išsyk.

„Nesusidūrusiesiems su teatru būna keista, kad mes pavargstame. O mes dar ir kaip pavargstame... Ir naktimis nemiegi, ir daug visko turi perskaityti, ir daug ką pergalvoti“, – sakė pašnekovė.

Aktorių teigimu, „Pašėlusių moterų išpažintis“ ir yra būtent apie visa tai pasakojantis spektaklis. Tik į situaciją jo kūrėjai pažvelgė taip, kad ją būtų galima lengvai perprasti bei pasikrauti teigiamos energijos.

„Spektaklyje įvyksta dviejų skirtingų pasaulių susitikimas, kuris atskleidžia paprastą tiesą: kad ir kokie būtume nepanašūs, vis tiek visi norime to paties – mylėti, sulaukti supratimo, būti mylimi ir išgirsti“, – sakė A.Štukytė.

Spektaklio trukmė – 1 val. 30 min. Bilietus platina www.bilietai.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dainora

Labai patiko!

Naujokė

Spektaklis labai patiko. Prisijuokiau kone iki ašarų, o rimtos vietos privertė susimąstyti. Rekomenduoju pažiūrėti. Tikrai nenusivilsite :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS