„Simfukai“: jaunatviškai ir ugningai | KaunoDiena.lt

„SIMFUKAI“: JAUNATVIŠKAI IR UGNINGAI

  • 0

Į Klaipėdos koncertų salę (KKS) vasario 7-ąją atvyks Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos moksleivių simfoninis orkestras „Simfukai“, vadovaujamas Artūro Alensko.

Pirmą kartą KKS publikai prisistatantys atlikėjai, paruošė ambicingą koncertinę programą. Prie dirigento pulto stos Modestas Barkauskas. „Apie šį orkestrą aš galiu pasakyti tik viena – tai lobis“, – taip Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos moksleivių simfoninį orkestrą „Simfukai“ apibūdino legendinis violončelininkas Mstislavas Rostropovičius.

Šio lobio atliekamus gražiausius klasikinės muzikos fragmentus bus galima išgirsti KKS koncerte „Simfukai“: jaunatviškai ir ugningai“. Dažnai su profesionalais gretinamas šis unikalus orkestras klaipėdiečiams pristatys E. Balsio, G. Verdi, Ch. Gounod, G. Bizet, A. Hoffmeister, E. Morricone ir kitų autorių sukurtus visiems gerai žinomus klasikos šedevrus. Su orkestru pasirodys ir solistai M. Rascon (smuikas), L. Alenskaitė (smuikas), U. Juzėnaitė (obojus), B. Markevičiaus bei A. Orvido klarnetų duetas.

„Simfukai“ į pirmąją savo repeticiją susirinko dar 1999 m. rudenį, taigi šiemet minės savo veiklos 25-metį. Šiuo metu orkestre groja daugiau nei 80 jaunųjų artistų, o jauniausiam – vos 10 metų. Vadovams padedant, šiems vaikams paklūsta kone bet kuri klasikos šedevrų partitūra. Šis jaunatviška energija ir stulbinančiu muzikiniu veržlumu spindintis kolektyvas yra surengęs daugiau nei 400 koncertų. Jų atliekamos muzikos klausėsi publika daugelyje Lietuvos koncertų salių, tarp kurių – Lietuvos nacionalinės filharmonijos, Nacionalinio operos ir baleto teatro lankytojai. Kartu su žymiausiais Lietuvos dirigentais, vokalistais ar solistais, instrumentalistais jie yra stebinę ir klausytojus Lenkijoje, Čekijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Belgijoje, Prancūzijoje ir kitur. „Simfukų“ repertuarą sudaro gausybė klasikos kūrinių, nevengiama ir šiuolaikinių kompozicijų, koncertuose pašmaikštaujama ir roko klasikos metamarfozėmis.

„Simfukai“: jaunatviškai ir ugningai“ susitikti kviečia Klaipėdos koncertų salėje vasario 7 d. 18.30 val..

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS