Smėlio skulptūrų paroda perkelia į olimpinį Rio de Žaneirą | KaunoDiena.lt

SMĖLIO SKULPTŪRŲ PARODA PERKELIA Į OLIMPINĮ RIO DE ŽANEIRĄ

  • 0

Palangoje tvyro jau netrukus sporto pasaulį sudrebinsiančių vasaros olimpinių žaidynių nuotaikos – kurorto J. Basanavičiaus gatvėje duris atvėrusi smėlio skulptūrų paroda lankytojus pasitinka su įspūdingu Brazilijos miesto Rio de Žaneiro vaizdu.

Palangiškių ir kurorto svečių laukia išties įsimintinas vaizdas – smėlio skulptūros centre stovintis Kristus Atpirkėjas bei didžiulė miesto, kalnų ir vandenyno panorama.

Pasak šios parodos autoriaus Andriaus Petkaus, Rio de Žaneirui atvaizduoti prireikė 25 tonų smėlio. Toks kiekis nestebina – skulptūra yra 5 metrų ilgio.

Beje, šios skulptūros pristatymo visuomenei proga karo kapelionas Remigijus Monstvilas atliko skulptūros „Rio de Janeiro“ invokaciją (pašventinimą).

Įspūdingomis smėlio skulptūromis palangiškiai ir kurorto svečiai gali grožėtis jau ne pirmą vasarą. Tituluoto, tarptautinėse smėlio skulptūrų parodose laurus skinančio Palangos menininko A. Petkaus pastangomis paroda kasmet atnaujinama: tiek vyresnius, tiek ir mažuosius lankytojus žavėjo smėlio skulptūrų parodos tema „Pasaulio animacija“, „Holivudas“ su fantastinės krypties filmų personažais. „Šiemetinės parodos akcentas – vasaros olimpinės žaidynės Brazilijoje“, – sakė A. Petkus.

Parodos lankytojai šią vasarą išvys ne tik įspūdingą Rio de Žaneiro atvaizdą, bet ir gerai žinomų 14 filmų smėlio skulptūras. Neabejojama, jog jos sudomins ne tik suaugusiuosius, bet ir jaunuosius lankytojus.

Kasmet populiarumo nestokojančiai parodai pajūrio kurortas yra bene pati tinkamiausia vieta – iš smėlio sukurti kūriniai ypatingai susieja meną su pajūrio gamta, tad skulptūros puikiai tinka Palangai.

Paroda įsikūrusi turistų labiausiai pamėgtoje Palangos gatvėje ­– J. Basanavičiaus g. 5B, buvusios kavinės „Dorė“ patalpose. Įspūdingais kūriniais iš smėlio ji kurorto svečius žavės bei gerų emocijų lankytojams suteiks visą vasarą, kasdien nuo 12 val. iki 22 val.

GALERIJA

  • Smėlio skulptūrų paroda perkelia į olimpinį Rio de Žaneirą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS