Tapytojų darbams – dar viena erdvė Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

TAPYTOJŲ DARBAMS – DAR VIENA ERDVĖ KLAIPĖDOJE

Klaipėdos tautinių kultūrų centras tęsia tradiciją lankytojams pristatyti miesto kūrėjus. Iki spalio pabaigos čia bus eksponuojami kelių rusakalbių klaipėdiečių tapybos darbai.

Šios savaitės pradžioje susirinkę į parodos atidarymą klaipėdiečiai atidžiai apžiūrinėjo centro salėje iškabintus tapybos bei akvarelės darbus, lygino juos, aptarinėjo ir negailėjo autoriams komplimentų.

Menotyrininkė, "Santarvės" mokyklos mokytoja Marina Macijauskienė pristatė parodos autorius ir aptarė jų darbus. Šį kartą tai pradedančios dailininkės: "Žaliakalnio" mokyklos mokytoja Tatjana Uporova ir Tatjana Maksimenko, klaipėdiečiams dar nelabai pažįstama Oksana Juozaitienė bei uostamiesčio tapybos grandas Vladimiras Bogatyriovas.

Daugiau T.Uporovos darbų dabar galima pamatyti Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre. Palyginę juos žiūrovai gali įsitikinti, kad autorė yra įvairiapusė asmenybė, tai atspindi jos darbų stilių įvairovė.

Vaikus auginanti O.Juozaitienė spėja atitrūkti nuo motinystės rūpesčių ir išlieti jausmus drobėse. Parodoje galima pamatyti vieną didesnį jos darbą ir kelis mažesnio formato piešinius gamtos tema.

V.Bogatyriovas yra klaipėdiečiams žinomas tapytojas. Parodoje rodomos jo akvarelės skiriasi ir tema, ir atlikimo maniera. Darbuose – gamta ir humoristiniai personažai, atspindintys klasikinės muzikos kūrinių sukeltas nuotaikas.

Nedidelio formato kūrinių paroda turėtų pradžiuginti ne tik nuolat besilankančiuosius Tautinių bendrijų centre, bet ir privilioti čia užsukti kitus klaipėdiečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gal

Ponios Oksanos Juozaitienės vaikai jau prakutę- paauglė dukra, darželinokas sūnus... Galima juk ir lietuvių kalbos kursus palankyti.

Pagirtina

..Jeigu tik šią erdvę neuzurpuos konkreti veikėjų grupė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS