Tolerancijos dienos renginiai – Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

TOLERANCIJOS DIENOS RENGINIAI – KLAIPĖDOJE

  • 1

1995 m. lapkričio 16-ą dieną UNESCO paskelbė Tarptautine tolerancijos diena. Kiekvienais metais šią dieną aktyviai skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių ir pažiūrų, įvairių religijų žmonių, asmenų, turinčių sveikatos problemų, toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti pakantumą, kantrybę, gebėjimą suprasti kitus.

Tolerancijos dienos minėjimo renginiuose šiais metais dalyvauja ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakultetas. Lapkričio 13-16 d.  VDA Klaipėdos fakultete vyksta Tarptautinės plakato meno dirbtuvės, skirtos Tolerancijos dienai minėti „ZERO INTOLERANCE.“ Kūrybines dirbtuves veda grafikos dizainerė, iliustratorė Teresa Sdralevič (Briuselis).

Kūrybinėse dirbtuvėse „ZERO INTOLERANCE“ dalyvauja VDA Klaipėdos fakulteto bei Kaliningrado I. Kanto universiteto studentai. Šių kūrybinių dirbtuvių metu studentai kuria didelio formato plakatus, kurių turiniu sieks atsakyti į klausimus kas yra tolerancija apskritai, ar tai absoliuti, ar santykinė sąvoka, kokia tolerancijos pozicija ir vaidmuo Lietuvos visuomenėje šiandieną, kaip galime apibrėžti netoleranciją.

Kūrybinių dirbtuvių metu menininkė T. Sdralevich kartu su studentais formuos ir pateiks vizualų atsakymą į minėtus klausimus.

T. Sdralevič yra grafikos dizainerė, iliustratorė, knygų apie grafinį dizainą autorė. Menininkė dalyvavo daugelyje tarptautinių plakato meno parodų, pati kuravo ne vieną plakato meno renginį. T. Sdralevič nuolat veda kūrybines dirbtuves visoje Europoje. Socialinės ir politinės temos jos kūryboje yra esminės. „Poster Power! Great Posters and How to Make Them“ („Plakato jėga! Įspūdingi plakatai ir kaip juos sukurti“) (leidykla Cicada, DB) yra naujausia menininkės knyga, išleista šį rudenį.

Kūrybinių dirbtuvių metu sukurti studentų plakatai bus eksponuojami Klaipėdos apygardos teismo languose (Herkaus Manto g. 26) lapkričio 16-30 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

PIDERASU, TOLERASTU, LIBERASTU ir DEMOKRATU - PEDOFILU, KOMUNISTINIU paslemeku - NETOLERUOJAM

SUSIJUSIOS NAUJIENOS