„Tramtatulyje“ varžysis jaunieji folkloro atlikėjai | KaunoDiena.lt

„TRAMTATULYJE“ VARŽYSIS JAUNIEJI FOLKLORO ATLIKĖJAI

  • 0

Šeštadienį Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyks vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“, kuris jaunimą suburs jau devintąjį kartą.

Konkurso rengėjų tikslas – skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti jaunuosius folkloro atlikėjus – dainininkus, muzikantus, pasakotojus.  2017 m. konkursas dedikuojamas  Piliakalnių ir Tautinio kostiumo metams.

Klaipėdos krašto regioniniame ture dalyvaus daugiau nei pusšimtis liaudies kūrybos atlikėjų iš viso Klaipėdos krašto  – Pagėgių, Šilutės miesto ir rajono, Kretingos miesto ir rajono, Palangos, Klaipėdos miesto ir rajono. Renginio dalyviai, žiūrovai bei svečiai galės ne tik pasiklausyti lietuvių liaudies dainų bei instrumentinės muzikos, bet ir išgirsti lietuvininkų, žemaičių tarmių bei pasigrožėti tautiniais kostiumais, kuriais  pasipuoš konkurso dalyviai. Jų pasirodymus vertins komisija iš Lietuvos nacionalinio kultūros centro: Vida Šatkauskienė, Jūratė Šemetaitė, Arūnas Lunys.

Klaipėdos etnokultūros centras kviečia visus kartu pasidžiaugti jaunaisiais atlikėjais, kurie puoselėja ir populiarina etnokultūrines tradicijas. Renginio pradžia – 12 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS