Aikštelėse pavojų kelia „drageriai“ | KaunoDiena.lt

AIKŠTELĖSE PAVOJŲ KELIA "DRAGERIAI"

Gausiai iškritus sniegui ir pašalus, ekstremalių pojūčių ištroškę vairuotojai ieško vietų, kur galėtų "padraskyti" savo automobilius – "piešti" vadinamąsias saules, atlikti staigius manevrus. Ekstremalai dažnai renkasi neįgaliųjų paplūdimio aikštelėje. Tiesa, čia jų tyko policijos pareigūnai.

Pamėgo jau seniai

Pasak Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos, ekstremalai suaktyvėja, iškritus pirmam gausesniam sniegui, pašalus.

Vairuotojai vakarais dažnai susirenka neįgaliųjų paplūdimio aikštelėje. Vilioja ir kitos panašios pliažų prieigose esančios atokios erdvės. Susirinkusieji aikštelėse automobiliais "piešia" vadinamąsias saules, staigiai manevruoja. Dažniausiai taip elgiasi jaunimas.

"Ekstremalūs vairuotojai yra seniai pamėgę neįgaliųjų paplūdimio aikštelę ir čia renkasi. Vyksta nemaži susibūrimai. Atvažiuoja ir policija", – tvirtino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Pasak vadovo, jauni vairuotojai pavojingai manevruoja, bet taip esą kaupiama ir patirtis.

"Jei viskas būtų oficialiai organizuojama, įrengta speciali aikštelė, imamas minimalus mokestis, būtų sveikintina. Lankytųsi ne tik jaunimas, bet ir vyresni. Atnaujintų įgūdžius. Dabar iškrenta sniegas, žmonės išvažiuoja į gatves, jiems kyla stresas. Ne tik jauniems vairuotojams, bet ir patyrusiems. Tačiau tai turi organizuoti verslininkai", – tvirtino direktorius.

Elgiasi neprotingai ir neatsakingai

Anot M.Džermeikos, aikštelėse besidraskantys vairuotojai neįvertina situacijos ir pavojų.

"Juk čia vaikšto žmonės. Pavojingas manevravimas kelia grėsmę kitiems eismo dalyviams. Ypač – pėstiesiems, dviratininkams, kurie yra pažeidžiamiausi", – komentavo pareigūnas.

Viršininkas pabrėžė, kad mašina, "piešdama" vadinamąsias saules, tampa nekontroliuojama. Būtent dėl šios priežasties ekstremaliam vairavimui riekia pasirinkti tinkamas vietas.

"Automobilių sporto atstovai tai daro specialiai įrengtuose trekuose, aikštelėse, aerodromuose, o jauni vairuotojai renkasi, kur nori, kur jiems patogu, yra daugiau erdvės. Apie keliamą pavojų jie nepagalvoja", – sakė pareigūnas.

Saulių "piešimas", staigus manevravimas laikomas chuliganišku vairavimu. Už jį gresia griežtos sankcijos – bauda nuo 450 iki 550 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo metų iki dvejų.

"Ekstremaliai vairuodami aikštelėse žmonės elgiasi neprotingai ir neatsakingai. Tokie tyčiniai veiksmai kelia pavojų kitų eismo dalyvių saugumui", – tvirtino viršininkas.

Bando išvengti atsakomybės

Tačiau, anot M.Džermeikos, neretai chuliganiškai automobilius vairavę asmenys puola gintis, nes sankcija – griežta. Pradeda aiškinti, kad policijos pareigūnai ne taip traktavo, įvertino.

"Viskas nugula teismuose. Tačiau šie 100 proc. atvejų tvirtina, kad toks vairavimas yra pavojingas, chuliganiškas", – akcentavo viršininkas.

M.Džermeikos teigimu, policijos pareigūnai nenori uždrausti ar atimti galimybės ekstremaliai manevruoti ar, kaip aiškina patys vairuotojai, lavinti įgūdžių slidžiame kelyje, tačiau siekia užkirsti kelią skaudžioms nelaimėms.

"Mieste yra specialių aikštelių, kur galima įtvirtinti įgūdžius. Pastarosiose pabandyti pavairuoti galima net vasarą. Erdvėse, kur pavojingai manevruojama, turi būti užtikrinamas saugumas, į jas negali patekti pašaliniai asmenys", – pabrėžė viršininkas.

Pasak M.Džermeikos, nereikia stebėtis, jog pareigūnai budi ekstremalų pamėgtose vietose.

Tai tas pats, kas mažam vaikui duoti degtukų, pasodinti ant šieno kupetos ir žiūrėti – padegs ar ne.

"Žmonės nesupranta, kuo gali baigtis pavojingas vairavimas viešose aikštelėse. Tai tas pats, kas mažam vaikui duoti degtukų, pasodinti ant šieno kupetos ir žiūrėti – padegs ar ne. Jaunas vairuotojas nesupranta, kad vairas – šaltasis ginklas. Viskas priklauso nuo jo veiksmų. Jei mašiną sumėtys, ji taps nevaldoma, o tai gali lemti net esančiųjų netoliese žūtį. Tai nėra katės ir pelės žaidimas – pagaus ar ne. Pasekmės gali būti skaudžios, o policija tam nori užkirsti kelią. Norime išvengti žūčių, grėsmių eismo saugumui", – kalbėjo pareigūnas.

Važiuoja ir ant tvenkinių ledo

Atšalus pasitaiko ir sunkiai protu suvokiamų atvejų, kai automobiliais važiuojama ant užšalusių tvenkinių. Pasak M.Džermeikos, tokių atvejų Klaipėdoje yra buvęs ne vienas.

Prieš keletą metų vienas vairuotojas buvo užvažiavęs ant Mumlaukio ežero ledo. Tokių akibrokštų užfiksuota ir ant užšalusių vandens telkinių Klaipėdos rajone.

"Matyt, vairuotojai nelabai patys supranta, kuo viskas gali baigtis. Važiuoti ant vandens telkinių ledo yra draudžiama, nes tai tam neskirta vieta. Be to, tai pavojinga kitų ant ledo esančių žmonių atžvilgiu", – sakė pareigūnas.

M.Džermeika tvirtino, kad ekstremalius vairuotojus tenka drausminti ir vasarą. Laisvojoje ekonominėje zonoje rengiamos ir nelegalios lenktynės.

"Tai daroma slapčia, nakties metu. Gal pėsčiųjų ir nėra, tačiau yra žmonių, kurie stovi ir žiūri renginį. Jų saugumo niekas neužtikrina. Už saugumą lieka atsakingas tik pats saules "piešiantis" vairuotojas. Jis gali nesuvaldyti transporto priemonės, įvažiuoti į minią ir sužaloti žmones", – tvirtino pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

....

Straipsnis be gramatikos klaidų,bet su logika sunkiai....

Audi

Jo geriau gatvese driftinkit, gal nesugaus. Juk tokiose aikstelese saugu, vakare ar savaitgaly ten tuscia buna. Tai kur tuos ygudzius tobulinti?

“rasytojui”

Ne “dragas”, o “driftas” Bet kai rasoma vien tam, kad kazka parasyti, tai “rasytojui” tinka viskas...parasytu straipsni, kad irengta aikstele, kas nori,- mielai prasom. Visur tik draudxiama ir baudziama, prisidengiant kazkokiais isgalvotais dviratininkais ir pesciaisiais...dar taip nebuvo, kad draudimais buvo isspresta nors viena socialine problema. Back to ussr
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS