Akcijos „Darom“ dalyvių prašoma surinktas šiukšles palikti kuo arčiau konteinerių | KaunoDiena.lt

AKCIJOS „DAROM“ DALYVIŲ PRAŠOMA SURINKTAS ŠIUKŠLES PALIKTI KUO ARČIAU KONTEINERIŲ

  • 0

Šeštadienį rengiama „Darom“ akcija – viena didžiausių visuomeninių iniciatyvų Lietuvoje. Į šią didžiąją pavasarinę talką, vykstančią visose savivaldybėse, žmonės rinksis 11-tus metus. Tačiau norint, kad geri darbai nenueitų perniek ir surinktos šiukšlės iš tiesų būtų išvežtos, o ne perkeltos į kitą vietą, žmonių prašome laikytis tvarkos: atvežti surinktas šiukšles kuo arčiau buitinių konteinerių, palikti gerai matomoje vietoje.

„Akcija „Darom“ yra šauni iniciatyva, kurioje žmonės išreiškia sąmoningumą ir prisiima atsakomybę už juos supančią aplinką. Tačiau labai svarbu, kad iš viešųjų erdvių, parkų, pamiškių ir paupių surinktų šiukšlių akcijos dalyviai nepaliktų bet kur“, – sako atliekų surinkimo bendrovės „Ecoservice Klaipėda“ generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

„Ecoservice Klaipėda“ važiuoja nustatytu maršrutu ten, kur yra buitinių atliekų konteinerių. Todėl svarbu, kad „Darom“ akcijos dalyviai surinktas atliekas išmestų į buitinių atliekų konteinerius, taip pat į išdalintus žaliųjų atliekų konteinerius arba paliktų šiukšles kuo arčiau jų.

„Jeigu surinktos šiukšlės bus paliktos pamiškėje ar kur nors už kampo, mūsų šiukšliavežių vairuotojai tiesiog jų neras, nepamatys ir „Darom“ akcijos dalyvių darbas nukeis perniek, nes šiukšlės taip ir liks neišvežtos – tiesiog bus perkeltos į kitą vietą. Mūsų tikslas bendras – kad aplinka būtų švaresnė. Kad jį pasiektume, turime gerbti vieni kitų darbą“,  – kalba L. Žemaitis.

Atliekų surinkimu ir išvežimu  Klaipėdos mieste besirūpinanti „Ecoservice Klaipėda“ po „Darom“ akcijos surinktas ir prie buitinių atliekų konteinerių paliktas šiukšles išveš per savaitę. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS