Akibrokštas Klaipėdoje: lietuvių kalbos egzaminą sutrikdė abiturientės žadintuvas | KaunoDiena.lt

AKIBROKŠTAS KLAIPĖDOJE: LIETUVIŲ KALBOS EGZAMINĄ SUTRIKDĖ ABITURIENTĖS ŽADINTUVAS

Liūdnai valstybinis lietuvių kalbos brandos egzaminas baigėsi vienai Klaipėdos abiturientei. Mergina neteisėtai į egzaminų centrą įsinešė mobilųjį telefoną, kurio žadintuvas staiga suskambo beveik baigiantis egzaminui. Mokinė buvo išprašyta, surašytas aktas, jos likimą dėl tolesnio egzamino laikymo spręs Nacionalinio egzaminų centro vadovai.

Tęsti nebeleido

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojų, pats svarbiausias egzaminas vyko sklandžiai, kol po vidurdienio, dar nepasibaigus jo laikui, viename egzaminų centre staiga pasigirdo mobiliojo telefono žadintuvo garsas.

„Taip džiaugėmės, kad viskas vyksta sklandžiai. Ir staiga tas skambutis. Pasirodo, mergina neteisėtai į egzaminų centrą įsinešė mobilųjį telefoną. Po vidurdienio suskambėjo jo žadintuvas. Telefonai egzamino metu yra draudžiami. Mokinę teko išprašyti iš egzamino, surašėme aktą. Labai gaila, bet tokia tvarka. Ji beveik buvo parašiusi rašinį. Kaip toliau dėl jos bus, spręs Nacionalinio egzaminų centro vadovybė“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Ilona Milkontė.

Šiemet egzamino temos buvo: „Kaip elgiasi žmogus grėsmės akivaizdoje“, „Ką viešiname ir ką pasiliekame sau“, „Tėvo paveikslas literatūroje“ bei „Kaltė ir atgaila literatūroje“.

Kaip ir ankstesniais metais, mokiniai lietuvių kalbos ir literatūros egzamino metu turėjo parašyti rašinį, pasirinkę vieną siūlomų keturių – dviejų samprotaujamųjų ir dviejų literatūrinių – temų.

Šiemet egzamino temos buvo: „Kaip elgiasi žmogus grėsmės akivaizdoje“, „Ką viešiname ir ką pasiliekame sau“, „Tėvo paveikslas literatūroje“ bei „Kaltė ir atgaila literatūroje“.

Dienraščio žiniomis, gana daug abiturientų rinkos temą „Kaip elgiasi žmogus grėsmės akivaizdoje“.

Kai kas negaus atestato

Klaipėdoje lietuvių kalbos egzaminą ketino laikyti 1 887 moksleiviai, iš jų beveik trečdalis (773) pasirinko mokyklinį, likę – valstybinį egzaminą.

Didžioji dalis laikančiųjų – gimnazistai, kiti – profesinių mokyklų moksleiviai.

Į egzaminų centrus turėjo teisę ateiti tik tie, kurių egzaminuojamo dalyko metiniai pažymiai – ne žemesni nei ketvertas.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėjos Vidos Bubliauskienės teigimu, keturi abiturientai į egzaminą neatvyko, nes jų metiniai pažymiai neigiami, jie neprileisti prie egzamino.

Į egzaminą neatvyko ir dar septyni kandidatai-eksternai. Dėl ligos nuo egzamino atleisti penki abiturientai, jie taip pat nerašė rašinio.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas yra privalomas, todėl jį laikė visi siekiantieji brandos atestato.

Šį egzaminą Lietuvoje pasirinko 17 207 kandidatai, o mokyklinį – 9 352.

Maratonas tęsis ir liepą

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminu prasidėjusi valstybinių brandos egzaminų sesija liepos 2 d. finišuos fizikos valstybiniu brandos egzaminu.

Rezultatai bus paskelbti vėliausiai iki liepos 23 d., o nuo liepos 5 d. iki liepos 20 d. laukia pakartotinė sesija.

Brandos atestatui gauti mokinys ar buvęs mokinys turi išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieną dalyko brandos egzaminą ar atlikti brandos darbą.

Iš viso kandidatai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip septynis brandos egzaminus, o bendrai per egzaminų laikotarpį organizuojama po 12 valstybinių brandos egzaminų pagrindinėje ir pakartotinėje sesijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Totalus

KAPUT ateina palengva,bet uztikrintai ir niekas sulauzyto aviu aptvaro nebesutvarkys ir aviu nesugaudys.Gaila,kad neivyko tvari valstybe,ja gerbiantis pilietis.Griebk,esk,slep amzinoji sio arealo sindromine beda viska issvaiste negriztamai.Amen.

Manytume

Tas telefonas ne pats blogiausia,ką matėme per žinias.koks jaunimelis apsirengimas,kaip į pliažą ar striptizo barą.Merginos su petnešėlės,atvirais apnuogintas pečiais,vyruciai šortais,nutysusio maikem... ....nieko neismokino per 12 metu.Sovietmeciu tokių vaizdelių nematėme.,beje pagal apranga sutinkame,pagal protą išleidžiame.

Ita

Maciau kaip mokiniai ejo i egzamina .....kaip i papludymi .ty su sortais ,maikutemis ....na kazkoks etiketas turi buti islaikytas ,juk ne Afrika .....ir gerai kad nubaude ,tvarka turi buti zinos kiti......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS