„Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje | KaunoDiena.lt

„ALKOS APARTAMENTAI“: TOBULAM POILSIUI PALANGOS ŠIRDYJE

  • 6

Unikali vieta, ypatingas dėmesys kokybei, patogumui ir smulkiausioms detalėms. Šios pagrindinės dedamosios tapo neabejotinu Palangos „Alkos apartamentų“ sėkmės garantu. Didžiausiame šalies kurorte antrojo būsto besidairantys poilsiautojai šiandien turi paskutinę galimybę įsikurti viename išskirtiniausių, savičiausių pajūrio pastatų, kurį projektavo garsus nūdienos architektas Gintautas Natkevičius.

Turėjo aiškią strategiją

Palangos J.Simpsono ir S.Dau-kanto gatvių sankryžoje bemaž prieš dvejus metus iškilę „Alkos apartamentai“ tapo nebeatsiejamu architektūriniu kurorto akcentu – šiandien turbūt jau daugeliui būtų sudėtinga atgaivinti ankstesnįjį šios vietos vaizdą.

Vietoj vienos buvusio „Alkos“ viešbučio dalies modernų poilsio apartamentų kompleksą nusprendę statyti projekto vystytojai – Šiaulių banko patronuojamoji įmonė, nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Minera“ – turėjo aiškią strategiją ir suprato, ko reikia rinkai.

Įgyvendinti ambicingą viziją patikėta vienam žymiausių šalies architektų G.Natkevičiui, kuris su kolegomis Adomu Rimšeliu ir Tomu Kuleša suprojektavo 81 apartamento, keturių aukštų su mansarda pastatą.

Statinio architektūrinė išraiška, medžiagiškumas, spalvinis sprendimas, konstrukcinė schema parengti vadovaujantis Palangos, kaip kurortinio miesto, architektūrinio ir urbanistinio formavimo principais.

Išsiveržti iš standartų

Kurdami išliekamosios vertės, iš standartinių rėmų išsiveržiančią architektūrą, architektai pasiūlė sprendimą, tapusį šio projekto vizitine kortele, – judrų, tarsi laužytą pastato fasadą, primenantį iš visų pusių apšlifuotą medžio gabalą.

Dar vienas „Alkos apartamentų“ išskirtinumas – statinio konstrukcija: vos į jį įžengus patenkama į erdvų vestibiulį, iš kurio vedantis koridorius tarsi atrijus apjuosia vidinį kiemą ir leidžia grožėtis jaukia aplinka pro vitrininius langus.

Kaip pabrėžia projekto įgyvendintojai, tai buvo vienas retų pavyzdžių, kai ir užsakovų, ir projektuotojų požiūris visiškai sutapo – tiek vienus, tiek kitus vienijo tikslas įnešti svarų indėlį į ryškėjančias kurorto pastangas suvaldyti architektūrinį pastarųjų dešimtmečių chaosą.

Neatsitiktinai „Alkos apartamentų“ projektas sulaukė ir palankaus Kultūros paveldo departamento specialistų įvertinimo.

Didžiausia vertybė – vieta

Neabejotinai vienas didžiausių apartamentų privalumų – sėkminga jų dislokacija. Svarbiausi kurorto traukos taškai – Palangos tiltas, Birutės parkas, J.Basanavičiaus gatvė, Grafų Tiškevičių alėja bei Kurhauzas – pasiekiami vos per keletą minučių, o vienas „Alkos apartamentų“ pastato fasadas orientuotas į kitapus gatvės esančią Koncertų salę. Tačiau net ir pačioje kurorto širdyje apsistoję poilsiautojai gali džiaugtis jaukia, ramiam poilsiui nuteikiančia aplinka, turtinga želdynų.

Būstus čia įsigiję poilsiautojai jau spėjo įvertinti ir itin ergonomišką jų suplanavimą – 32–77 kv. m ploto 2–3 kambarių apartamentuose racionaliai išnaudotas kiekvienas kvadratinis centimetras. Be to, kiekviename jų suprojektuotas balkonas, tad pušimis ir jūra dvelkiančiu gaiviu Palangos oru galima mėgautis net neiškėlus kojos iš namų.

Pažangiausias technologijas pasitelkę projekto įgyvendintojai naujakuriams siekė sukurti aukščiausio lygio komforto sąlygas. „Alkos apartamentuose“ įrengti du liftai, sezono metu nuolat budi konsjeržas, taip pat pasirūpinta gyventojų transporto priemonių saugumu.

Sprendimai patogiam gyvenimui

Kadangi „Alkos apartamentų“ projektas buvo įgyvendinamas griaunant tris antžeminius statinio aukštus ir išsaugant dalį požeminių konstrukcijų, rekonstruojant pastatą pirmojo aukšto lygyje pavyko suformuoti ne tik vidinį poilsio kiemelį su terasa – po pastatu rūsio lygyje įrengta ir atvira automobilių stovėjimo aikštelė bei dviračių laikymo zonos.

Pasak projekto plėtotojų, nedideliame sklype nesinorėjo vizualinės taršos, kuri būtų neišvengiama po langais išrikiavus automobilius. Kita vertus, dengtoje aikštelėje savo transporto priemones laikantiems žmonėms netenka rūpintis sniego valymu žiemą ar į namus bėgti per lietų.

Tačiau dėl aukšto jūros vandens lygio Palangoje nėra paprasta įrengti požemines patalpas, tad buvo pasirinktas kompromisinis sprendimas: stovėjimo aikštelė po žeme paslėpta per pusę aukšto, kartu tiek pat kilstelėjus pirmą gyvenamąjį aukštą, taigi čia įrengtų apartamentų gyventojų netrikdo smalsūs praeivių žvilgsniai.

Investicija į kokybę

„Alkos apartamentuose“ pasirūpinta, kad būtų įdiegta visa, kas svarbu antrojo būsto pirkėjams. Apartamentuose įrengta ne tik ekonomiška reguliuojama kolektorinė šildymo sistema, kondicionieriai, bet ir pasitelkti sprendimai, visuose būstuose užtikrinantys itin aukštus A klasės garso izoliacijos standartus – tai gyventojams leidžia mėgautis išskirtine ramybe ir privatumu.

Be to, kaip patyrė „Alkos apartamentų“ plėtotojai, kadangi būstas Palangoje dažniausiai perkamas poilsiui, žmonės nenori patirti su jo įrengimu susijusių rūpesčių. Kad pirkėjams netektų rūpintis būsto apdaila, nuspręsta pasiūlyti išsirinkti vieną iš trijų interjero dizainerių parengtų įrengimo variantų, pasirūpinant ne tik visais baldais, šviestuvais, santechnika, buitine technika, bet ir tokiomis interjero detalėmis, kaip užuolaidos, patalynė ar rankšluosčiai.

Nors terminas „antrasis būstas“ įprastai suvokiamas kaip laikinam apsistojimui, poilsiavimui, atostogoms skirtos patalpos, „Alkos apartamentų“ projekto įgyvendintojai siekė sukurti estetiškus, jaukius ir patogius namus, į kuriuos visada norisi grįžti. Tokius namus, kurie leidžia mėgautis visais populiariausio šalies kurorto centre esančio būsto privalumais, bet ir sykiu nuteikia kokybiškam poilsiui bei suteikia privatumą.

Rinkos ekspertų vertinimu, „Alkos apartamentai“ yra ne tik puiki vieta poilsio paskirties būstui, bet ir saugi investicija – šioje Palangos zonoje nekilnojamojo turto vertė visuomet išliks aukšta.

Daugiau apie projektą – alkosapartamentai.lt.

GALERIJA

  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
  • „Alkos apartamentai“: tobulam poilsiui Palangos širdyje
„Alkos apartamentų“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nežinau kas ten gali pirkti. Nebent nuomavimui. Su tokia gausybe butų ten bus antras pliažas. O kai dar svečiai baliavos vakarais... Nevilioja turėti privatų kambarį su tuliku ir vonia poilsio namuose.

vilnietis

Kai sužinosi kaina, tai ir nebenorėsi to apartamento.

Senuks

Už konsierge kiek per men moketi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS