Ant Palangos oro uosto tako – kova dėl karatė diržo | KaunoDiena.lt

ANT PALANGOS ORO UOSTO TAKO – KOVA DĖL KARATĖ DIRŽO

  • 0

Net 400 savo įgūdžius demonstruojančių karatistų ant lėktuvų kilimo ir tūpimo tako. Tokį neįprastą vaizdą šeštadienio popietę galėjo pamatyti Palangos oro uosto keleiviai ir svečiai.

Erdvėje, kur įprastai kyla ir leidžiasi orlaiviai, buvo laikomas kiokušin karatė diržų egzaminas. Anot karatė meistrų, oro uoste vykstantis egzaminas – išskirtinis išbandymas, reikalaujantis itin didelio susikaupimo, bet paliekantis tik gerus įspūdžius ir neįkainojamą patirtį.

Japonišką kovos meną, kiokušin karatė, praktikuojantys vaikai ir suaugusieji šį šeštadienį ant Palangos oro uosto tako asfalto rinkosi jau ne pirmą sykį. Pirmasis karatė diržų egzaminas trečiojo pagal dydį šalies oro uosto teritorijoje buvo suorganizuotas dar 2016 m. Tuomet jis sutraukė apie 300 dalyvių, iš kurių visi egzaminą ir išlaikė.

„Pirmasis blynas, t. y. pirmasis tokio tipo egzaminas prieš dvejus metus, neprisvilo, o karatė gerbėjų bendruomenei padarė didžiulį įspūdį, todėl nusprendėme jo sėkmę pakartoti ir šįmet. Karatė mokykla „Shodan“ ir jos treneriai daro didžiulį darbą tiek populiarindami šią sporto šaką, tiek ugdydami jaunuolius ir stiprindami jų charakterius bei lyderių savybes. Džiaugiamės, kad ir mes galime prie šio proceso prisidėti.

Palangos oro uostas yra atviras įvairiausiems pasiūlymams, žinoma, prieš tai griežtai užtikrinus aviacinį saugumą“, – teigė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Marius Gelžinis, kuris ir pats yra iškovojęs mėlynąjį karatė diržą.

Kaip teigia karatė mokyklos „Shodan“ vadovas Lukas Kubilius, kiekvienas egzaminas reiškia išbandymą, o jeigu jis vyksta gryname ore ir prie šimtų oro uosto keleivių akių bei leidžiantis lėktuvams – išbandymas būna kelis sykius didesnis.

„Oro uosto aplinka ypač didelio susikaupimo reikalauja iš mažųjų karatistų. Jiems toks egzaminas yra puiki pamoka išmokti koncentracijos ir dėmesio išlaikymo, nepaisant pašalinių poveikio. O juk tai ir yra viena pagrindinių taisyklių norint sėkmingai įvaldyti šį kovos meną“, – sakė L. Kubilius.

Šį šeštadienį vykusio unikalaus kiokušin karatė diržų egzamino metu jo dalyviai turėjo demonstruoti kovos techniką, fizinį pajėgumą bei užsiimti kata (kova su įsivaizduojamu varžovu) bei kumite (realia kova).

Apie Palangos oro uostą

Palangos oro uostas priklauso Lietuvos oro uostų tinklui, valdančiam tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2017 m. jie aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 79 reguliariosiomis kryptimis į 67 miestus 29 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc. 

GALERIJA

  • Ant Palangos oro uosto tako – kova dėl karatė diržo
  • Ant Palangos oro uosto tako – kova dėl karatė diržo
  • Ant Palangos oro uosto tako – kova dėl karatė diržo
  • Ant Palangos oro uosto tako – kova dėl karatė diržo
  • Ant Palangos oro uosto tako – kova dėl karatė diržo
  • Ant Palangos oro uosto tako – kova dėl karatė diržo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS