Klaipėdiečiai: ant šaligatvių virsta medžiai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI: ANT ŠALIGATVIŲ VIRSTA MEDŽIAI

Draudimas kirsti ar genėti medžius įsigaliojo nuo kovo vidurio. Tad uostamiestyje iki šios datos jau turėjo būti viskas iškirsta ir išgenėta. Tačiau klaipėdiečiai stebisi virš šaligatvių pavojingai pasvirusiais ir beveik nulūžusiais medžiais.

Vienas miestietis prašė miesto tvarkytojų atkreipti dėmesį į Šilutės plente pavojingai pasvirusį medį.

Kiti gyventojai du kartus pranešė apie nulūžusią didžiulę šaką Birutės gatvėje, ties 19-uoju namu.

Draudimas kirsti ir genėti medžius viešuosiuose želdynuose ir viešuosius želdinius, kurie priskiriami saugotiniems medžiams, galioja nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d. Šį draudimą nustato Želdynų įstatymas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė paaiškino, kad tam tikrais atvejais medkirčių paslaugų galima prašyti.

„Intensyvesnis genėjimas mieste vykdomas pavasarį prieš žydėjimą ir rudenėjant, tačiau ir kitu metu pasitaiko situacijų, kai tenka genėti medžius – nulūžus ar pavojingai pasvirus šakoms, kai želdiniai ima trukdyti matomumui“, – tikino I. Kubilienė.

Miesto viešosiose erdvėse kai kur dar yra likę šakų po pavasarinio genėjimo.

„Visos šakos bus baigtos išvežti per šią savaitę. Pasitaiko ir naujai nulūžusių šakų, taip pat pastebima atvejų, kai į viešąsias erdves suvelkamos nugenėtos šakos iš kitų teritorijų. Rangovai pastebi atvejų, kai viešojoje erdvėje auga liepos, klevai, o randamos sudėtos alyvų, ievų ar kitų medžių šakos“, – apie gudraujančius gyventojus užsiminė I. Kubilienė.

Pasak skyriaus vedėjos, informacija dėl nulūžusios šakos Birutės g. 19 perduota rangovams.

„Jie ir sutvarkys teritoriją. Dėl pavojingai pasvirusio medžio Šilutės plente sprendimas bus priimtas įvertinus situaciją“, – patikino I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

to Tai

Jo. Matyt žmogus sumaišė straipsnius. Man irgi tep kartais buna Spaudi viena o tik pyst ir atidaro visai kita Nepaveizejes ir pavarai

Tai kuriai rūpi

apie ką straipsnis, o tu apie ką rašinėji ? Parūpo matušką rasieją pašlovinti ? Kaip , dėka agresijos prieš Ukrainą, jų ekonomika auga ? Kaip ,gamindami tankus ir žūdami mėsmalėje, uždirba didelius pinigus . O boboms moka, kad kuo daugiau prigimdytų kareivių ! Jei turi smegenų, pagalvok kiek tokia šalis,gyvenanti iš gamtos išteklių ir agresijos prieš kaimynus, gali traukti ? Galas ateis neišvengiamai, ir tada visi zaputinai pajus tikrą tokio gyvenimo skonį.Beje, ko čia kankiniesi, ko nevarai į urodiną?

*

ar nereiktu pasiulyti atseit "medziu gynejams" ,pamainomis iki rugs.15 , palaikyti griuvancius medzius? gal i prota ateitu, pagalvotu pries klykdami kad viskas griuva, piaunama, nesaugoma...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS