Apie perėjas informuos ir „mirksiukai“ | KaunoDiena.lt

APIE PERĖJAS INFORMUOS IR "MIRKSIUKAI"

Tamsiuoju paros metu prastai matomos uostamiesčio pėsčiųjų perėjos bus pažymėtos ir iš toli automobilių vairuotojų dėmesį atkreipiančiomis mirksinčiomis lemputėmis.

Tokie įrenginiai ant kryptinio apšvietimo stulpų jau sumontuoti Kretingos gatvėje, ties vadinamuoju aklųjų kombinatu.

Iki šiol mirksinčios lemputės buvo įrengtos prie pėsčiųjų perėjų Liepojos gatvėje, kur buvo įrengtos saugumo salelės, dėl ko susiaurėjo važiuojamoji dalis. Taip siekta atkreipti dėmesį.

"Norime, kad vairuotojai tikrai pastebėtų pėsčiųjų perėją. Tad prie kryptinio apšvietimo stulpo paprašėme užkabinti "mirksiuką". Manome, kad tai padės užtikrinti didesnį saugumą sutemus", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad prieš pusantros savaitės, eidama per pėsčiųjų perėją Kretingos gatvėje, ties vadinamuoju aklųjų kombinatu, buvo partrenkta garbaus amžiaus moteris.

Vairuotojas aiškino nepastebėjęs pėsčiųjų perėjos. Panašu, kad jo dėmesio neatkreipė nei šioje vietoje įrengtas kryptinis apšvietimas, padedantis geriau pastebėti gatvę tamsiuoju paros metu kertančius žmones, nei greičio slopinimo kalneliai.

Įrenginius, kurie turėtų priversti sumažinti transporto priemonės greitį, prie šios pėsčiųjų perėjos vairuotojai dažnai, kai nėra intensyvaus eismo, aplenkia išvažiuodami į priešpriešinę eismo juostą.

"Norime maksimaliai atkreipti vairuotojų dėmesį į pėsčiųjų perėją", – pabrėžė direktorius.

"Mirksiukus" planuojama įrengti ir Kretingos gatvėje ties Veterinarijos gatve esančioje pėsčiųjų perėjoje. Numatoma čia išlieti ir greičio slopinimo kalnelius. Veikiausiai tai bus padaryta pavasarį, nes dabar tokiems darbams trukdo orai.

L.Dūda tvirtino, kad "mirksiukai" gali būti įrengti ir kitose mieste esančiose tamsiuoju paros metu prasčiau matomose pėsčiųjų perėjose.

"Jei bus aktualu – matysime, kad pėsčiųjų perėja prastai matoma tamsiuoju paros metu, pakabinsime lemputes ir kitose", – tvirtino direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

mielieji vairuotojai patys daugiau pėstute pavaikščiokite ir sužinosite kiek perėjų reikia o dabar atrodo ir į parduotuvę ir į butą su savo auto įvažiuotumėte,kai vaikščiosite pėstute ir užterštumą mažinsite o saugotis nelaimių turi daugiau patys pėstieji prie perėjų reikėtu vaizdo kamerų ir pamatysite kaip pėstieji įžengia ir žingsniuoja per perėją kaip po savo butą atrodo kad čia jie vieni ir aplinkui nieko nėra daugiau bausti pėsčiuosius už neapsidairymą prie perėjos / esu tik pėsčioji niekada nevairavau/

Absurdas totalus

Tunelio g stato šviesofora.Žmonės,jūs idiotai ?????? Ten tą perėja aplamai naikinti reikia,iki kitos eiti vos 250 metrų.20-100 automobilių turės stovėti,kol vienas žmogus pereis per gatvę? Meskit nafik tą Kerą,kol dar nevėlu.Tokiais tempais kiekvienas namas turės po perėja ir net ne po viena.

Šančiokas

Užknisot su savo perėjom ir šviesoforais.Jau važiuoti neimanoma.Europoje gvildenamas planas,kaip mažinti užterštuma ir šiltnamio efektą.Reikia,kad transportas kuo mažiau stotu-važiuotu,Nes didžiausias teršalų kiekis išmetamas pradedant važiuoti.Jau keli europos miestai prisijungė prie šio projekto,bus naikinamos peščiųjų perėjos,įrengiant antžemines ar požemines,radikaliai pertvarkomos sankryžos,su lėtėjimo ir greitėjimo juostom sukant į dešinę,kairių posukių naikinimas ir dar daug visko.O čia atvirkščiai,kad tik kuo daugiau užteršti miestą,tiek vizualiai(šviesoforai,sankryžos,kamščiai),tiek dūmais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS