Aplinkos kokybę lemia patys klaipėdiečiai | KaunoDiena.lt

APLINKOS KOKYBĘ LEMIA PATYS KLAIPĖDIEČIAI

Trečius metus iš eilės uostamiesčio gyventojai kviečiami siūlyti idėjas gyvenamajai aplinkai gerinti. Labiausiai patikusias taip pat rinks miestiečiai balsuodami. Už patraukliausių gyventojams idėjų įgyvendinimą bus sumokėta iš miesto biudžeto lėšų, tam numatyta ne mažiau 100 tūkst. eurų.

Klaipėdos mieste jau yra įgyvendintos keturios dalyvaujamojo biudžeto idėjos, kurios gyventojų buvo pasiūlytos 2021–2022 m.

Tauralaukyje bei I. Simonaitytės gatvėje įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, prie Vasaros estrados – daugiafunkcė ekstremalaus bėgimo treniruočių aikštelė, Tauralaukyje įrengtas šaligatvis, šalia kurio atsiras „Baltų simbolių takas“.

Šiais metais taip pat bus įrengta vieša laisvalaikio erdvė Smeltės mikrorajone, projektuojama mitologinė poilsinė ir žaidimų erdvė „Baltų saulės parkas“, kuri bus įrengta ateinančiais metais.

Projektą kuruojantis Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius patikino, kad dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvas planuojama tęsti ir toliau.

Klaipėdiečiai iki spalio 18 d. savivaldybei vėl gali teikti projektų idėjas, kaip pagerinti jų gyvenamąją aplinką.

Dalyvaujamasis biudžetas klaipėdiečiams suteikia teisę patiems spręsti, kaip išleisti dalį miesto biudžeto lėšų.

Svarbiausia yra sugalvoti patrauklią, kitų bendruomenės narių palaikymo vertą idėją, kaip pagerinti viešą infrastruktūrą gyvenamoje aplinkoje, o laimėjusio pasiūlymo įgyvendinimu pasirūpins miesto savivaldybė.

„Dalyvaujamojo biudžeto principas ir yra tas, kad žmonės įsitrauktų į procesą, jie turi ne tik teikti idėjas, bet ir patys aktyviai už jas balsuoti, jei nori, kad jų gyvenamojoje aplinkoje jos būtų įgyvendintos“, – teigė D. Petrolevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS