Arbūzai pigiau už bulves | KaunoDiena.lt

ARBŪZAI PIGIAU UŽ BULVES

Klaipėdiečius stebina daržovių ir miško gėrybių kainos. Už turguje pasirodžiusių pirmųjų voveraičių litrą prašoma nuo 5 iki 6 eurų, o šviežių bulvių kilogramas atsieina eurą.

Klaipėdietis Lukas jau savaitę uostamiestyje ieško bulvių už gerą kainą.

"Neįperku bulvių po eurą už kilogramą. Baisu. Ieškojau praėjusių metų derliaus, nėra. Neradau savo rajone nė vienoje parduotuvėje. Užtat arbūzų – daug, po 35 euro centus už kilogramą. Jei pigiau daržoves užauginti užsienyje ir jas atvežti, gal ir užsienietiškų bulvių už mažesnę kainą galima gauti?" – klausė klaipėdietis.

Kitą klaipėdietį nustebino morkų kainos. Dar pavasarį jų kilogramas teatsiėjo 17 euro centų, vėliau kaina šoktelėjo iki 25 euro centų, tačiau šiuo metu net ir prekybos centruose už jas tenka mokėti apie eurą.

"Parašyta, kad šviežio derliaus. Pavarčiau delne. Nepanašios man jos į šiųmetes", – stebėjosi vyras.

Pigesnių daržovių miestiečiai traukia į turgavietes, bet ir čia kainos kol kas kandžiojasi.

Pavyzdžiui, šviežių bulvių kilogramas – vienas euras. Tiesa, čia galima nusipirkti ir pernykščių  bulvių, jos tekainuoja 30 euro centų. Bulvių prekeiviai kainas paskirstė pagal dydį.

Naujajame turguje galima aptikti šviežių bulvių, atsieinančių ir 60 euro centų, o pačių pigiausių siūloma įsigyti už 40 centų.

Šviežių morkų kilogramas, kaip ir šviežių burokėlių ryšulėlis, čia taip pat kainuoja vieną eurą. Tiek pat prašoma ir už nemažą svogūnų laiškų ryšulėlį. Už šviežių agurkų kilogramą –  1–1,3 euro.

Ką tik prekystaliuose pasirodė pirmosios mėlynės, jų kilogramo kaina siekia 3,5–4 eurus.

Už juodųjų, raudonųjų serbentų kilogramą prašoma 2,5–3 eurų.

Lietuviškos trešnės, vyšnios kainuoja apie 2,5 euro už kilogramą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SCIPAKAS.KAU.

DEkui uz euro ivedima, LAISVE UZAT.Valgykit lupynas,pasiverskit dirzus.

Klaipediete

Senajame turguje pusamzis vyras pastoviai prekiauja bulvemis ir darzovemis. Norejau nusipirkti burokeliu, paklausus kiek praso pasake "aurukas" sakau uz 3 mazus burokelius su lapais, tai bent kaina, o jis ramiu zvilgsniu atsake jei pasversi bus kilogramas juk su visais lapais.parduodu. Kada burokeliu pundelis kainavo virs lito, litais buvo 15-20 centu. Neliko padorumo,zmogiskumo nei prekybos centruose nei pas paprastus zmogelius turgininkus, oi atsiprasau, dabartimi vadinti reikia "verslininkus".

Domicelė

Pernykščių bulvių dar turim apie 3 maišus.Gaila,kad toli nuo Klaipėdos gyvenam-Prienų raj,parduotume ir po 10centų už kg.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS