Atliekami ant seklumos užplaukusio laivo variklio bandymai | KaunoDiena.lt

ATLIEKAMI ANT SEKLUMOS UŽPLAUKUSIO LAIVO VARIKLIO BANDYMAI

  • 2

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija informuoja, kad gavęs suderinimą iš klasifikacinės registrų bendrovės ir Lietuvos transporto saugos administracijos, trečiadienį, 14.30 val., laivas „Ocean Crown“ išplaukė iš Klaipėdos uosto į jūrą pagrindinio variklio bandymui.

Variklio būklės bandymas po remonto bus atliekamas išorinio uosto reido akvatorijoje.

Laivą lydi du vilkikai, kad būtų užtikrintas saugus laivo išplaukimas ir įplaukimas atgal į uostą.

Primename, kad su Kipro vėliava plaukiojantis 190 metrų ilgio laivas „Ocean Crown“ su 20 žmonių įgula praėjusių metų ankstų gruodžio 24 d. rytą buvo užplaukęs ant seklumos ties antrąja Melnrage. Tą naktį vėjo stiprumas gūsiais siekė iki 28 metrų per sekundę.

Laivas buvo “įkalintas” maždaug jūrmylės atstumu į šiaurę nuo šiaurinio molo, apie 200 metrų nuo kranto. Sutelkus reikiamas pajėgas, laivas buvo sėkmingai nutemptas nuo seklumos ir prišvartuotas Klaipėdos uoste.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to Klaipeda

Kiek tu žinai laivų užplaukusių čia ant seklumos? Aš pamenu tik 2, neskaičiuoju Global Asimi avarijos ir kitų, kur jau ir nuskęsti suspėjo. kokia save gerbianti kompanija ar įmonė 2 atvejams pirks jūrinės ir ledo klasės kelis buksyrus ir jie tau bus išnaudoti per gyvavimo 10m terminą gal 1 kartą? Matosi kad emocijų pagautas rašinėji ir skaičiuoti nemoki. Yra rangovai, jie gauna pinigus už tokias operacijas, tai ekonomiškiau žymiai.

Klaipeda

Kokia geda uostui,net nesugebejo nuo seklumos nutraukti,nekalbant apie uzkirtima nelaimei,kam gilint tada,jei net techikos neturit padeti tokiems laivams,nu man kaip Klaipedos pilieciui geda uz neva direkcija uosto,ant MRT jums plaukiot,o ne uostui vadovauti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS