Atsakas rusams – net dvi vėliavos | KaunoDiena.lt

ATSAKAS RUSAMS – NET DVI VĖLIAVOS

Kaliningrado srities Sovetsko miesto pašonėje įsikūręs Panemunės miestelis rėžė atsaką kaimynams, pradėjusiems karą Ukrainoje – Lietuvos pusėje suplevėsavo dvi milžiniškos Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.

Vėliavos iškeltos taip, kad iš kiekvieno Sovetsko pakrantės kampo būtų matomos.

Panemunės gyventojai sukąstais dantimis kiekvieną dieną turi žiūrėti į rusų pusėje „koloradiniais“ dryžiais išpieštą milžinišką Z raidę.

Taip NATO ir ES šalies gyventojams rusai demonstruoja savo kruviną „specoperaciją“ simbolizuojantį ženklą.

Šis Z ženklas Sovetske palei krantinę atsirado 2022 m. spalį. Kai tamsu, ženklas apšviečiamas, kad būtų matomas iš toli Lietuvos pusėje.

Valstybiniuose Rusijos televizijos kanaluose tuomet pasirodžiusiame reportaže propagandistai didžiavosi, kaip gudriai esą rusai „trolina“ lietuvius.

Neseniai lietuviai davė atsaką rusų „troliams“.

Ant nebenaudojamo aukštos įtampos elektros bokšto buvo iškeltos dvi vėliavos – Lietuvos ir Ukrainos. Jos pagamintos neįprastai didelių matmenų.

Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius tikino, kad tokio dydžio vėliavas rusai Sovetske tai jau tikrai matys.

„Turėtų taip būti. Mes į tą pusę neiname, bet spėju, kad ten dabar gerai jos matyti. Karalienės Luizės tiltas uždarytas eismui, bet pėsčiomis sieną galima kirsti“, – kalbėjo Pagėgių meras.

Ramūnas Matonis. T. Lukšio / BNS nuotr.

V. Bendaravičius patikino, kad dėl nedraugiškos valstybės piliečių elgesio mūsų pusėje incidentų nefiksuota.

Jei jie mums išpaišė tokį simbolį, tai mes jiems turime atsaką kitokį.

„Kelią uždarė nuo karo pradžios, kiek pamenu. Priežastis – tilto remontas. Tačiau pėsčiomis žmonės eina. Pačioje Panemunėje matyti vis stovinčių automobilių. Stovi latvių, estų mašinos. Nežinau, kokiu tikslu jie ten keliauja. Gal kas nors dirba ten, gal keliauja per Kaliningradą į Rusiją? Tiksliai gi nežinosi“, – svarstė V. Bendaravičius.

Paaiškėjo, kad atsaką rusų „trolintojams“ sugalvojo Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Vietiniam policijos komisariatui teko ieškoti vietos vėliavoms, suderinti jų iškėlimą su pasieniečiais ir Pagėgių savivaldybe.

Policijos atstovas Ramūnas Matonis patikino, kad tai R. Požėlai kilo mintis, kaip duoti atsaką kaimynams, kurie garbina fašizmo simboliu tapusią Z raidę.

„Jei jie mums išpaišė tokį simbolį, tai mes jiems turime atsaką kitokį“, – kalbėjo R. Matonis.

Gairės: karas Ukrainoje, Sovetskas, Panemunė, Lietuvos ir Ukrainos vėliavos, Z raidė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS