Atsiras atminimo lenta S. Vaitekūnui | KaunoDiena.lt

ATSIRAS ATMINIMO LENTA S. VAITEKŪNUI

Pritarus miesto tarybai bus įamžintas Lietuvos geografo Stasio Vaitekūno atminimas, ant Klaipėdos universiteto pastato, kuriame jis dirbo, pritvirtinant atminimo lentą. Ši iniciatyva įgyvendinama savivaldybės biudžeto lėšomis.

Prašymą dėl profesoriaus ir universiteto kūrėjo S.Vaitekūno (1941–2016) įamžinimo pateikė KU Senatas. Pastarasis kreipėsi į miesto merą Vytautą Grubliauską bei Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos pirmininką Vytautą Čepą.

Prašyme primenama, jog dvi kadencijas universitetui vadovavęs akademikas buvo ne tik mokslininkas, bet ir pripažinimą pelnęs pedagogas, kuriam KU bei miestas tapo neatsiejama gyvenimo dalimi.

Maža to, S.Vaitekūnas 1999-aisiais apdovanotas geografo Kazio Pakšto atminimo medaliu, 2007-aisiais – ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi, 2015-aisiais – Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą ir skleidimą.

"Prof. S.Vaitekūnas paskelbė daugiau kaip 220 mokslinių ir mokslo populiarinimo publikacijų (23 jų – mokslo monografijos ir knygos), po nepriklausomybės atkūrimo parašė pirmuosius geografijos vadovėlius vidurinėms mokykloms, enciklopedinį geografijos žodyną", – teigiama Senato prašyme Klaipėdos merui.

Atminimo lentos tekstas turėtų būti toks: "Šiame pastate dirbo prof. habil. dr. S.Vaitekūnas. 1993–2002 m. Klaipėdos universiteto rektorius."

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė šį klausimą pristatė Finansų ir ekonomikos komitete.

Tąkart direktorė paprašė ištaisyti "techninę" klaidą ir sprendimo projekte vietoj pavardės "Vaitiekūnas" įrašyti "Vaitekūnas".

Atminimo lentą nuspręsta pagaminti miesto savivaldybės lėšomis, tam praėjusią savaitę pritarė ir politikai.

Lenta miesto lėšomis bus gaminama pagal tipinį projektą. Planuojama, ji kainuos iki vieno tūkstančio eurų, kuriuos planuota skirti iš Kultūros plėtros programos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS