Aukcione parduodamas buvęs Klaipėdos policijos komisariatas ir kalėjimo kompleksas | KaunoDiena.lt

AUKCIONE PARDUODAMAS BUVĘS KLAIPĖDOS POLICIJOS KOMISARIATAS IR KALĖJIMO KOMPLEKSAS

  • 10

Turto bankas skelbia aukcioną uostamiestyje – už pradinę 2,21 mln. eurų kainą siūloma įsigyti buvusį kalėjimo kompleksą, kuriame veikė policijos komisariatas.

Kaip antradienį pranešė Turto bankas, dalis komplekso pastatų įtraukti į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, tačiau kartu parduodamame sklype galimos ir naujos statybos.

Beveik 7 tūkstančių kvadratinių metrų kompleksas Jūros gatvėje, Klaipėdoje, pradėtas statyti dar XIX amžiuje. Čia veikė Karališkosios apygardos teismas ir kalėjimo įstaiga. Sovietinės represinės struktūros perėmė kalėjimą 1945 metų pradžioje.

1960 metais kalėjimas buvo uždarytas, o pastatų komplekse įsikūrė Lietuvos SSR vidaus reikalų ministerijos (MVD) Klaipėdos miesto vidaus reikalų valdyba. Po to pastate buvo įsikūrusi milicija.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę čia veikė Klaipėdos apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas. Nuo 2015-ųjų, kai į naują komisariatą išsikėlė pareigūnai, pastatų kompleksas stovi nenaudojamas.

„Tai išskirtinis objektas, ruošdamiesi jo pardavimui atlikome ne vieną studiją, konsultavomės su rinkos ekspertais. Siekdami išsaugoti šio unikalios architektūros komplekso vientisumą nusprendėme jį parduoti visą, neskaidant į dalis. Kultūros paveldo saugomą komplekso dalį galima keisti minimaliai, tačiau šalia esantis ir kartu parduodamas sklypas gali būti aktyviai vystomas“, – sako Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Pasak jos, buvęs kalėjimas stovi strategiškai patrauklioje ir perspektyvioje miesto vietoje, netoli Danės upės, naujai statomo Mėmelio miesto teritorijos.

Turto bankas jau bandė parduoti kompleksą 2018-aisiais, objektas pasirodė patrauklus viešbučių ir paslaugų verslo atstovams, vyko jo apžiūros, tačiau sandoris neįvyko.

Vėliau Turto bankas gavo Vyriausybės pavedimą nutraukti pastatų aukcioną ir ieškoti galimybių jį pritaikyti valstybės funkcijoms: rekonstruoti, pritaikyti teismų funkcijoms atlikti ir nuomos teisėmis perduoti Klaipėdoje veikiantiems teismams įsikurti.

Anot Turto banko, nagrinėjant galimybes pastatą pritaikyti teismų veiklai buvo organizuoti papildomi kultūros paveldo, architektūriniai, konstrukciniai ir kiti tyrinėjimai. Atlikus juos nustatyta, kad pastatą pritaikyti teismų veiklai pakankamai sudėtinga ir tai būtų brangiau nei naujo teismų pastato statyba.

„Jaučiame, kad Klaipėda turi didelį potencialą, o nekilnojamojo turto rinka uostamiestyje atgyja. Šis išskirtinis objektas galėtų sekti Vilniaus Lukiškių kalėjimo pavyzdžiu, o šalia galbūt atsirasti ir gyvenamųjų namų“, – teigė G. Gurauskaitė.

Komplekso Klaipėdoje aukcionas vyks rugsėjo 11 dieną.

GALERIJA

  • Aukcione parduodamas buvęs Klaipėdos policijos komisariatas ir kalėjimo kompleksas
  • Aukcione parduodamas buvęs Klaipėdos policijos komisariatas ir kalėjimo kompleksas
  • Aukcione parduodamas buvęs Klaipėdos policijos komisariatas ir kalėjimo kompleksas
  • Aukcione parduodamas buvęs Klaipėdos policijos komisariatas ir kalėjimo kompleksas
Turto banko feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

>>ai

sklypas uz aciu, prido pastatai- sudegs ir sugrius ,kaip ". cha-chaBaltija"

Buduliams

Ne kaimo runkeliams filosofuoti apie aukcioną.Atsiras protingi žmonės kurie nupirks ir pavers objetą nuostabia vieta

Joris

Tai už beveik 900 tūkst. pirkėjas prieš kelis metus neatsirado, žiūrėsim kas gausis dabar.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS