Baltijos jūroje planuojamos didelės tarptautinės karinės pratybos | KaunoDiena.lt

BALTIJOS JŪROJE PLANUOJAMOS DIDELĖS TARPTAUTINĖS KARINĖS PRATYBOS

  • 6

Lietuvoje birželio pradžioje ketinama surengti dvi savaites truksiančias tarptautines karines pratybas „Baltijos operacija 2024“.

Tai numatyta Krašto apsaugos ministerijos parengtame nutarimo projekte.

Pratybų tikslas – suteikti galimybę treniruotis skirtingų šalių karinėms pajėgoms, stiprinti karinio atsako pajėgumą, užtikrinantį laivybos laisvę ir saugumą Baltijos jūroje.

Anot dokumento, numatoma, kad birželio 4–21 dienomis vyksiančiose pratybose dalyvaus apie 10 tūkst. karių ir karinėms pajėgoms priskirtų civilių tarnautojų.

Į Lietuvą dalyvauti mokymuose atvyktų karinių jūrų pajėgų laivai iš 16 valstybių. Tarp jų – Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Nyderlandų, Ispanijos, Lenkijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Skandinavijos ir Baltijos šalių, taip pat kitų.

Anot projekto, pratybų vykdymas planuojamas Baltijos jūros regiono valstybių teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėse ekonominėse zonose (Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Danijoje, Vokietijoje, Lenkijoje).

Šiose pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laivai ir kariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Cha

Pulkas kvailiukų žygiuoja pėsčiomis apie jūrą , o soldafonai tuo metu ruošia joje pratybas. Visus šūdus iš laivų, aišku, į jūrą...

Pakrante

Karinės pratybos visada reikalingos,kurios labai nepatinka burlioku isperoms !

dideles

kai suplaukia 100 laivu ,o 10-15 ju smulkme nieko negasdinanti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS