Bandys išlyginti senamiesčio dangas | KaunoDiena.lt

BANDYS IŠLYGINTI SENAMIESČIO DANGAS

Senamiesčio pagrindinėse gatvėse, kur didžiausi žmonių srautai, bus siekiama užtikrinti patogesnį judėjimą. Dėmesys bus skiriamas neįgaliesiems, dviratininkams, tėvams, stumiantiems vaikų vežimėlius.

Paraiška gauti finansavimą iš ES šiam projektui jau pateikta. Priemonę, kuria skatinta miestuose užtikrinti darnų judumą, skelbė Susisiekimo ministerija. Ji palaimino uostamiesčio savivaldybės pasiūlytą projektą.

"Šį kartą orientavomės į darnų judumą senamiestyje. Norime, kad jo pagrindinėmis gatvėmis darniai judėtų ne tik pėstieji, bet ir negalią turintieji, tėvai, stumiantys vaikų vežimėlius, dviratininkai", – komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Darnų judumą gerinančias priemones norima įgyvendinti Žvejų, Turgaus, Daržų, Sukilėlių, Teatro gatvėse.

S.Budinas atkreipė dėmesį, kad dabar šiose arterijose šaligatviai yra iškloti granitinėmis plytomis, kurios yra lygios ir gana patogios važiuoti "ratukais".

Tačiau pagrindines senamiesčio gatves kerta skersinės, kurios išgrįstos netašytais akmenimis. Judėti tokia danga vežimėliais, dviračiais, kitais "ratukais" nėra patogu.

"Norime, kad pagrindinės senamiesčio arterijos būtų patogios visiems", – tvirtino vadovas.

S.Budinas atskleidė, kad vietose, kur pagrindines senamiesčio gatves kerta skersinės, siūloma pakloti lygius akmenis.

Manoma, kad tai pagerintų judėjimo negalią turinčių žmonių, dviratininkų judėjimą.

Įgyvendinti šią priemonę reikia iki 2021 m. Direktorius tvirtino, kad tiek laiko užteks.

Pirmiausia bus rengiamas supaprastintas projektas. Tikimasi, kad būtent toks ir tiks Kultūros paveldo departamentui.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

:) tikeimo broliai alach achbar:)

Tikimasi, kad būtent toks ir tiks Kultūros paveldo departamentui.

Felicija

Nors ir trenktas, bet Čepas teisus buvo prieš kelis metus rašęs, kad brukas yra nesąmonė. Turistai iš autobusų nelipa, mamos vaikų vežimėlių nepastumia, o apie invalidus ir šnekėti nereikia. bet kažkam tai patinka, atsiet autentika. Tai tada atstatykite visą anų laikų miestą, o ne tik bruką.

Feldwebel Schultz

Vienas liberastų meras taraška, jau žaibišku greičiu renovavo Tiltų gatvę, o netrukus po to Taralaukyje už didelės tvoros neblogas mūriukas išdygo.Kas galėtų apneigti, kad...?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS