Bažnyčioje – pirmosios pagalbos mokymai | KaunoDiena.lt

BAŽNYČIOJE – PIRMOSIOS PAGALBOS MOKYMAI

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos antrajame aukšte, esančiame virš raštinės, vyks pirmosios pagalbos mokymai. Planuojama, kad vienuose apmokymuose dalyvauti galės iki dešimties žmonių.

Skelbimas pasirodė ketvirtadienį, o penktadienį jau spėjo užsiregistruoti keletas klaipėdiečių.

Pasak Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanorių, minėta parapija yra pirmoji, kurioje vyks pirmosios pagalbos mokymai.

"Mokymai bažnyčioje organizuojami pirmą kartą. Bet reguliariai organizuojami kiekvieną mėnesį skirtingose vietose. Turime savo erdves, jeigu organizacijos surenka asmenų grupę, galime atvykti ir į svečius", – sakė savanoriai.

Mokymus bažnyčioje organizuoja pačios Raudonojo Kryžiaus savanorės.

"Užsiregistravo penki ar šeši žmonės. Norėtume, kad būtų iki dešimties žmonių, kad nebūtų didelio šurmulio ir visi galėtų pasibandyti. Tai toks vienkartinis mokymas, kiekvieną mėnesį užsiėmimai bus vis kitomis dienomis", – kalbėjo savanoriai.

Mokymai bažnyčioje prasidės pirmadienį 19 val.

Susirinkusieji mokysis pasirūpinti savo ir kitų saugumu – stabdyti kraujavimą, atlikti gaivinimą, padėti nusideginus ar patyrus raumenų, kaulų ir sąnarių pažeidimus, padėti ištiktiems insulto, apsinuodijimo, epilepsijos ir kitais atvejais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

>to juliui

Neplaukit smirdančios popiežiaus sutanos , nes pats pradėsite smirdėti. Tas išgama nemato reikalo pamatyti , ką rušistai iš Ukrainos padarė , bet taiko progą susitikti su jų diktatoriumi. Jei ne NATO , jei senai būtumėt ėje ne į bažnyčias , o geriausiu atveju į cerkves .

beje

Visada bažnyčia rūpindavosi tik dvasiniai reikalais. Kodėl kažkas pasikeitė?

tai

kam cia ta pagalba reikalinga - o tai kur dievas, kuris turi padeti, vadinasi neatlieka savo pareigu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS