Be šildymo – keturi daugiabučiai | KaunoDiena.lt

BE ŠILDYMO – KETURI DAUGIABUČIAI

Praėjusią savaitę paskelbus šildymo sezoną pradžią, keturi uostamiesčio daugiabučiai taip ir nesušilo. Visi šie namai renovuojami, kai kuriuose jų net neįrengti radiatoriai. Namų administratoriai tikina, kad iki kitos savaitės visi darbai bus baigti ir gyventojai galės mėgautis šiluma.

Praėjusį ketvirtadienį, spalio 12-ąją, Klaipėdoje oficialiai prasidėjo šildymo sezonas, tačiau I.Kanto g. 19, Birutės g. 15, Rūtų g. 15 ir Taikos pr. 23 namų butuose radiatoriai nesušilo, nes visi šie daugiabučiai renovuojami, o kai kuriuose jų netgi neįrengti radiatoriai.

"Pas mus name nupjovė visus radiatorius, nes renovuoja namą. Šiuo metu radiatorių nėra, vamzdžių nėra, niekas nedirba, jau beveik du mėnesius šiluminis punktas išardytas, gyventojai šąla. Lygiai tokia pati padėtis ir Rūtų g. 15 name. Suprantu, kad šią savaitę dar bus šilta lauke, bet juk ilgai taip nesitęs. Ką mums daryti?" – Birutės g. 15 namo gyventojų vardu klausė klaipėdietis Ramutis.

Abu šiuos namus administruojančios bendrovės "Paslaugos būstui" vadovė Rasa Rimaitė nuramino žmonės, esą jau šiandien į Birutės g. 15 namą turėtų būti atvežti radiatoriai.

"Rūtų g. 15 name viskas eina į pabaigą, sienos apšiltintos, o Birutės g. 15 daugiabutyje irgi viskas bus padaryta. Jau šiandien turi atvežti radiatorius. Per šią savaitę turime pabaigti", – pažadėjo R.Rimaitė.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis patvirtino, kad, prasidėjus šildymo sezonui, Klaipėdoje nešildomi keturi daugiabučiai. Visi jie renovuojami.

"Kai vyksta namo atnaujinimas, visokių dalykų pasitaiko. Renovaciją visi stengiasi baigti iki žiemos, tačiau neretai pasitaiko, kad darbai užtrunka ir rangovai nespėja pabaigti remonto, nes šildyti pastaraisiais metais pradedama vis anksčiau. Blogiausia, kad nėra komunikacijos tarp rangovų, administratorių ir gyventojų. Neretai pastarieji kreipiasi į žiniasklaidą, kad paskubintų šildymo sezono pradžią. Bet tai nėra geriausias sprendimas", – teigė A.Gaižutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Inga

Mes gyvename Kaune ,sildymo sezonas pradetas ,bet radiatoriai salti ,dar is pradziu buvo vos ne vos .Pirmininko nera,Nemuno bustas"atsakingas,nuo pirmadienio atakuoju skambuciais Nemuno busta ,tai registruoja ,skunda raso jog nesulaukiu,ir taip jau bus savaite laiko ,namie dar mazas vaikas ,serga ,nes ir dregna dar plius ,sildomes elektriniu peciuku,bet kiek galima ,elektros daug prisuka,ir tai neilgai ta siluma laikosi ,kur kreiptis ,nes kontaktai ju tik vieni ir tie patys duoti ,direktore moteris pagal rekvizitus ,o jos telefono numeris toks pat ,kaip ir nurodyta skambinti jai kas nutinka .

Rūtų g. 15

" Blogiausia, kad nėra komunikacijos tarp rangovų, administratorių ir gyventojų. Neretai pastarieji kreipiasi į žiniasklaidą, kad paskubintų šildymo sezono pradžią. Bet tai nėra geriausias sprendimas", – teigė A.Gaižutis." Gerbiamasis, patikėkit, gyventojai iki kreipdamiesi į žiniasklaidą ar kitas institucijas tikrai išbando kitus problemos sprendimo variantus: ilgus pokalbius su administratoriais, darbus prižiūrinčių, netgi su darbus atliekančių rangovų atstovais. Nesulaukę jokio teigiamo rezultato bando žiniasklaidos pagalbą. Ir kaip nebūtų paradoksalu, tai dažniausiai būna vienintelis „spyris į užpakalį", kuris kažkaip išjudina įstrigusius reikalus.

Kretigos g. 11

Mūsų namas renovuotas. Kambariuose 23 šilumos, drėgnumas 50%, šildymas taip pat nepajungtas, tik vonios durys atidarytos, nes gyvatukas karštas ir pilnai prišildo. Na, dar gal iš virtuvės šilumos prieina, kai verda. Sėdim su maikutėm, džiaugiamės renovacija. ;) Pernai už šildymą brangiausiai mokėjom 15 EUR, 2-jų kambarių butas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS