Benamiams šaltis – nė motais? | KaunoDiena.lt

BENAMIAMS ŠALTIS – NĖ MOTAIS?

Pastarosiomis dienomis tvyrojęs šaltukas benamius suginė į nakvynės namus. Šioje Klaipėdos įstaigoje užpildytos beveik visos vietos, laisvų beliko tik kelioms moterims. Tačiau, nepaisant žvarbaus oro, per šalčius greitosios medicinos pagalbos bėdžiams nereikėjo dažniau nei įprastai.

Klaipėdos nakvynės namuose – tiek esančiuose Viršutinėje gatvėje, tiek ir Šilutės plente, bedaliams vyrams šiuo metu vietų nebėra, kelios laisvos lovos liko tik benamėms. Tokia situacija yra nuo žiemos pradžios.

"Turime 102 vietas. Dabar, kai šalta, žmonių visada pilna, tačiau kai kuriuos tenka ir išprašyti, jei labai triukšmauja", – neslėpė nakvynės namų darbuotoja.

Uostamiestyje nuolat gyvena apie šimtą benamių. Maždaug tiek jų yra ir šiuo metu. Vasarą jų padaugėja. Anot Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovės Kristinos Vintilaitės, tuo laikotarpiu asocialių asmenų į uostamiestį atvyksta iš aplinkinių rajonų.

"Tiksliai suskaičiuoti, kiek yra tų benamių, labai keblu. Nes kasdien jie – vis kiti. Bandėme juos skaičiuoti prieš trejetą metų, bet situacija nuo to laiko labai pasikeitė. Mes nuolat patiksliname vietas, kur renkasi asocialūs asmenys, bet dauguma jų tikina, jog nėra benamiai", – teigė K.Vintilaitė.

Praėjusį mėnesį mirtinai sušalo dvi benamės, tačiau pastarosiomis dienomis greitosios medicinos pagalbos darbuotojai daugiau nei įprastai iškvietimų dėl sušalusių benamių nesulaukė.

"Baiminomės, kad gali būti jų antplūdis, bet jie turbūt randa, kur yra šilčiau nei lauke. Jie kažkur lindi, todėl dėl benamių problemų kol kas neturime", – patikino Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Buvo metas, kai benamiai šildydavosi miesto šilumos tinklų šachtose. Bet jos pastaruoju metu jiems nebeprieinamos, nes yra sandariai uždarytos, renovuotos, todėl ten patekti ne taip lengva.

Dienraščio duomenimis, prieš penkerius metus kažkaip ten įsibrauti pavyko iš vienų globos namų pasprukusiems vaikams.

Dienomis benamiai dažniausiai stengiasi įsmukti į prekybos centrų prieangius, stotis ar kitas viešas vietas, nakčiai dauguma jų grįžta į nakvynės namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Įstaiga, kur jie galėtų būti ir dienos metu turėtų būti, kad nereikėtų bandyti "įsmukti" į kitas viešas įstaigas. Tai tikrai labai opi mūsų visuomenės problema. Apie tai, kad jie elementarias visuomenės higienos normas ignoruoja, net nėra ką kalbėti.

qq

Onutė>>>kaip bebūtų ,jie gyvi ,reikia pagelbėti...Radusį gulintį lauke žiemą,bent greitąją iškviesti,policiją...

Anonimas

gėriau gulės girtas gatvėje bet nesikeis nesigydys ir gaila ir pikta darosi reikia įstatymo priverstinai gydyti suteikti plotus gyventi įdarbinti po gydymo padėti žmonėms praregėti ir atsistoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS