Draugystę su vokiečiais S. Šimkaus konservatorija vainikuos koncertu | KaunoDiena.lt

DRAUGYSTĘ SU VOKIEČIAIS S. ŠIMKAUS KONSERVATORIJA VAINIKUOS KONCERTU

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos draugystė su Vokietijos pučiamųjų orkestru ne tik skatina šiltus moksleivių tarpusavio santykius, bet ir uostamiesčiui dovanoja profesionalios muzikos koncertų.

Prieš porą metų Klaipėdoje lankęsis Vokietijos, Žemutinės Saksonijos, Nynburgo miesto jungtinis muzikos mokyklos pučiamųjų orkestras "Das Konzer t- und Swingorchester der Musikschule Nienburg/W. e.V." – sugrįžta.

Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos direktoriaus pavaduotoja Laima Sugintienė džiaugėsi, kad tada užsimezgęs ryšys palaikomas iki šiol.
"Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro vadovas Zenonas Šimkus jau varto svečių dovanotų natų puslapius ir repetuoja kūrinius, kuriuos jo vadovaujamas orkestras atliks drauge su bičiuliais iš Vokietijos", – kalbėjo pavaduotoja.

Vokiečių pučiamųjų orkestras "Das Konzer t- und Swingorchester der Musikschule Nienburg/W. e.V." žinomas ne tik gimtajame regione, bet ir už jo ribų.
"Kolektyvas gyvuoja beveik dvi dešimtis metų. Jį įkūrė muzikos mokyklos direktorius ir orkestro vadovas Jörgas Benthinas – didelis modernios  pučiamųjų instrumentų muzikos mylėtojas.

Orkestre nuolat groja apie 50 narių, kurie suvažiuoja iš visos Žemutinės Saksonijos", – pasakojo L.Sugintienė.

Anot jos, tarp jų yra ir tokių, kuriems muzika – tik hobis, kiti dar groja ir kituose kolektyvuose.

Dalyvių amžius svyruoja nuo 13 iki 70 metų, o dalis jaunųjų muzikų yra įvairių konkursų laureatai. Dažnai margaspalvio amžiumi ir išsilavinimu kolektyvo stipriąja puse įvardijamas mobilumas, gebėjimas persigrupuoti ir atlikti pačių įvairiausių stilių muziką.

Atlikėjų repertuare – tradicinė pučiamųjų bei moderni laisvalaikio muzika, o pastaruoju metu jame vis labiau įsitvirtina ir simfoniniai opusai.

"Kolektyvas ne tik mielai dalyvauja įvairiose Nynburgo senamiesčio šventėse, daug koncertuoja regione, groja miestuose partneriuose, bet ir gastroliuoja užsienyje: muzikuota Niujorke ir Prahoje, Briuselyje ir Stokholme. Štai vien pastaraisiais metais maršrutai driekėsi į Berlyną, Drezdeną, Miuncheną, Fraiburgą, Brėmeną ir Hanoverį", – kalbėjo pavaduotoja.

Koncertas įvyks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Kolonų salėje spalio 5 d. 17 val. 40 min. Renginys nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS