Besibaigiantis kruizinis sezonas – džiugina | KaunoDiena.lt

BESIBAIGIANTIS KRUIZINIS SEZONAS – DŽIUGINA

Šių metų kruizinių laivų sezonas veikiausiai taps vienu sėkmingiausių per pastaruosius keturiolika metų. Klaipėdą šią vasarą aplankė apie 70 tūkst. turistų, kuriuos atplukdė 60 keleivinių lainerių. Spalio antroje pusėje savo viešnage uostamiestyje šį kruizinį sezoną pabaigs laivas "Marco Polo".

Sėkmingi turistiniai metai

Šiandien Klaipėdoje vieši net du keleiviniai laivai – 239 m ilgio "Marina", plaukiojantis su Maršalų salų vėliava, ir 205 m ilgio "Albatros" su Bahamų vėliava.

Iki kito mėnesio vidurio į Klaipėdą turėtų atplaukti dar trys keleiviniai laivai.

Šiemet kruizinių laivų sezonas truks lygiai pusę metų, prasidėjęs balandžio 17-ąją, baigsis spalio 19 d. Tai vieni sėkmingiausių turistinių metų uostamiesčiui, mano Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Klaipėdą šiemet turėtų aplankyti 60 kruizinių lainerių, kurie atplukdys daugiau nei 70 tūkst. keleivių.

Vienas didžiausių laivų – 316 m ilgio "Mein Shiff 1" uostamiestyje per pastarąjį pusmetį lankėsi net penkis kartus.

Sulaukė padėkų ir pagyrimų

"Rezultatai džiuginantys. Tiesa, mes negalime lygintis su Ryga ar Talinu, kur per sezoną atplaukia iki 300 laivų. Yra tas trūkumas, kad nesame sostinė su gausiu kultūriniu paveldu, kuris trauktų turistus. Jei valstybės požiūris ir investicijos į Klaipėdą būtų kitokie, gal ir pavyktų ją paversti Baltijos turizmo perlu. O dabar nelabai galime lygintis net su Gdansku, kuris nėra didelis, bet turi visai kitokį kultūrinį ir istorinį paveldą nei mes", – dėstė R.Savickienė.

Esą per besibaigiantį šių metų kruizinį sezoną kol kas jokių problemų nė su vienu laivu nebuvo. Viskas vyko sklandžiai, oras buvo fantastiškas.

Tiesa, pakilo ekologinis mokestis Alksnynės poste turistus vežantiems autobusams, bet viskas išsisprendė. Tai gal ir buvo tie vieninteliai dalykai, kurie įnešė šiokios tokios sumaišties.

"Be to, šiemet labai nustebino tai, kad turistų mieste pamestus vertingus daiktus – telefonus, pinigines su pinigais, dokumentus ar banko korteles – suradę žmonės juos nešė į centrą, ir mes juos grąžindavome savininkams. Už tai sulaukėme pagyrimų ir padėkų", – neslėpė R.Savickienė.

Žinovų vertinimai – palankūs

Beje, praėjusią savaitę Klaipėdoje lankėsi asociacijos "Cruise Baltic" nariai, kur be jų posėdyje dalyvavo ir devynių kruizinių linijų atstovai. Esą visi jie Klaipėdą, kaip turistinį miestą, vertino palankiai.

Kitais metais į Klaipėdą ketina atplaukti 53 laivai, o atplaukti 2020-aisiais užsiregistravo jau 35 laineriai. Anot R.Savickienės, šis sąrašas negalutinis, jis pildomas iki kovo pabaigos.

Per pastaruosius keturiolika metų daugiausia laivų buvo atplaukę 2007 m. – 64 ir po 63 laivus – 2014 ir 2017 m. Mažiausiai jų lankėsi 2011-aisiais – tik 37.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nejuokin

miestas skursta o vilnius-grazeja,kas mums isto vilniui pinigai o mums spyga taukuota,tik smarve,dulkes o valdzios vyrams pelnas i kisene savo ,nematau jokio dziugesio,

Kažkaip

To antro laivo nepastebėjau, mačiau kad iki Klaipėdos priartėjo, o paskui atgal į jūrą nusuko, matyt vėl uostas neįsileido dėl ale smarkaus vėjo...

Paveldėtas mentilitetas nesikeičia- visi kalti, ne valstybė

Ne valstybė turi jus apkuopt , o jūs patys turit susitvarkyt! Klaipėda kaip ir kiekviena savivalda gali geriau tvarkytis pavyzdys Lenkijos nedideli miestai, as jau nekalbu apie Olandijos, ar Vokietijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS