Bevardė gatvelė laukia šviesos | KaunoDiena.lt

BEVARDĖ GATVELĖ LAUKIA ŠVIESOS

Gražiai sutvarkyta, patogi vaikams ir suaugusiesiems gatvelė prie uostamiesčio darbo biržos ir darželio "Puriena" tamsiuoju paros metu skendi juodumoje. Miesto valdininkai teikia vilčių, kad jau netrukus čia sumontuoti gatvės žibintai nušvies šia gatvę.

Miestiečiai džiaugiasi, kad į darbo biržą, darželį, mokyklą nebereikia klampoti purvynais ar išsiklaipiusiomis gatvės plytelėmis. Gatvelė, vedanti iš šių objektų iki Baltijos prospekto, tapo švari ir erdvi.

Rytais joje vyksta didelis judėjimas. Mažieji su kuprinėmis, tėvai juos veža automobiliais. Ir visa tai vyksta visiškoje tamsoje, nors gatvių apšvietimo stulpai čia jau stovi.

"Kasdien einu šia gatve ir su siaubu stebiu, kaip būriai vaikų laviruoja tarp automobilių. Kiek žinau, kol kas nelaimių pavyko išvengti, bet ar reikia laukti, kol atsitiks kas blogo? Būtų labai gerai, kad žibintus pagaliau įjungtų", – kalbėjo kasdien bevarde gatve vaikštanti klaipėdietė.

Moteris labiausiai jaudinosi dėl mažųjų saugumo.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patikino, kad gatvė nušvis galbūt kitą savaitę ar gruodžio viduryje.

Pasak V.Švedo, objektas dar nebaigtas įrengti, vis dar renkami dokumentai. Kol tai nepadaryta, ir visi darbai dar nėra įvertinti, tol negalima elektros apšvietimo perduoti eksploatuoti bendrovei "Gatvių apšvietimas".

Darbai bevardėje gatvėje suplanuoti iki sausio, tačiau laukti kitų metų pradžios būtų neprotinga. Todėl valdininkai jau derasi su gatvių apšvietėjais, kad žibintus įjungtų anksčiau.

"Bijau suteikti vilčių, bet mes stengiamės, kad po savaitės ar dviejų gatvėje jau būtų šviesu. Norime, kad žibintai būtų laikinai įjungti. Kol nepamatuotos visos varžos, įjungti lempas yra nesaugu. Rangovas gali įjungti elektrą, bet jei kas atsitiktų, atsakomybė tektų jam. Reikia surinkti visokias pažymas, tada kreipsimės į "Gatvių apšvietimą", o atsakomybę kol kas prisiimsime mes, – aiškino V.Švedas. – Reikia suprasti, kad šiais laikais suruošti dokumentaciją trunka tiek pat, kiek atlikti darbus."

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Aleksas

Manau kada siai gatvei tiktu gatve pavadinimu Ateities gatve ,nes darbas zmogui pirmaeilis po sveikatos. Cia idarbinimo istaiga ,cia zmogus eidamas i sia istaiga visada planuoja ir surisa savo gyvenima su savo ateitimi .Graziu sv.Kaledu ir Nauju metu.

Onute

Vis negerai ir negerai,o kas bus,kaip bus,o gal taip bus.kadangi gatve dar neturi pavadinimo galima pasiulyti ,,Didzioji kancia,,,nes visi kankinasi ir kankinas,,o kas jei taip bus.Ar tai ne kancia.Tai ir yra didzioji zmoniu kancia.

Anonimas

gatvė sutvarkyta viskas tvarkoje o kai ties kabelius ir statys stulpus nebus vėl ardomi šaligatviai ar ir vėl pradedam nuo antro galo dirbti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS