Brėš pilies atkūrimo kontūrus | KaunoDiena.lt

BRĖŠ PILIES ATKŪRIMO KONTŪRUS

Pilies atkūrimo darbus jau pradėjęs uostamiestis apsukų nemažina ir žvelgia į ateitį. Kiek vėliau žadama atnaujinti ir pietinę bei vakarinę kurtinas. Kaip atsirasiančius istorinius objektus būtų galima pritaikyti, ketinama aiškintis specialios konferencijos metu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, planas surengti tokią konferenciją yra numatytas ir šiųmečiame miesto strateginiame veiklos plane.

Klaipėdoje konferencija veikiausiai vyks rugsėjo 15–17 d., minint Europos kultūros paveldo dienas. Ji turėtų padėti įgyvendinti anksčiau miesto numatytus darbus.

"Jau atlikta galimybių studija. Buvo apsispręsta etapais atkurti Klaipėdos pilį. Tai šiuo metu ir yra daroma. Jau atkurta rytinė kurtina, šiuo metu darbai vyksta šiaurinėje kurtinoje", – dėstė E.Mantulova.

Seniau atkurtoje rytinėje kurtinoje įrengta konferencijų salė, dalis statinio atiduota Mažosios Lietuvos istorijos muziejui. Šiaurinėje kurtinoje taip pat bus įrengta muziejaus ekspozicija.

Vykstant šiems darbams, rengiamas ir Priešpilio gatvės projektas. Juo, pasak E.Mantulovos, numatoma kiek pakoreguoti gatvę ir sudaryti galimybes pilies pietinei ir vakarinei kurtinoms, fosai atstatyti.

"Šią konferenciją organizuosime, siekdami sužinoti visuomenės, miesto valdžios, verslo, kultūros žmonių interesus", – tikino administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Svarbiausias konferencijos tikslas – susipažinti su gerosiomis praktikomis, pavyzdžiais, kaip buvo atstatytos arba įveiklintos pilys.

"Tokio dydžio objektui sutvarkyti prireiks nemažų investicijų. ES finansavimo periodas jau bus pasibaigęs. Savivaldybė savo lėšomis to įgyvendinti tikrai nepajėgtų", – neabejojo E.Mantulova.

Pašnekovė pabrėžė, kad atstatyta pilis turėtų būti įdomi verslui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jonas

Jeigu uostas priklausytu miestui miestas butu puiku ir lesu butu ir atstatytas verslas turėtų būti įdomus piliai.O dabar buvom esam ir busim Vilniaus vergais...

Aldona

Paskutinis sakinys pasako viską.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS