Būsimiems gelbėtojams – nauja atranka | KaunoDiena.lt

BŪSIMIEMS GELBĖTOJAMS – NAUJA ATRANKA

Artėjant vasaros sezonui, įsibėgėjo norinčiųjų dirbti gelbėtojais uostamiesčio paplūdimiuose registracija.


 

Pirmoji atranka vyks po savaitės, balandžio 25-ąją.

Tradiciškai pastaroji vyks "Gintaro" baseine. Norintieji dirbti gelbėtojais laukiami nuo 8 iki 12 val. Atrankos metu kandidatai turės parodyti savo plaukimo įgūdžius – laisvu stiliumi nuplaukti 50 ir 200 metrų. Bus fiksuojamas laikas, per kiek jie atliks rungtį.

Taip pat bus žiūrima, kaip kandidatai nardo. Jie turės parodyti, kiek toli gali nunerti. Paskutinė rungtis – pavargusio plaukiko transportavimas.

Informacija, kad renkama gelbėtojų komanda, buvo paskelbta dar kovo pradžioje. Balandį prasidėjo kandidatų registracija.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, susidomėjimas gelbėtojų darbu yra. Jau užsiregistravo 35 žmonės.

"Dar dalis skambina, domisi, bet dar nežino, ar galės dirbti – liks Lietuvoje ar išvyks į užsienį dirbti. Paprastai iki pirmos atrankos užsiregistruoja 60–70 kandidatų. Kai kurie dar ateina tiesiai į atranką, be registracijos", – pasakojo pavaduotojas.

Pirmos atrankos metu bus atrinkta apie 35 žmonių. Iš viso uostamiesčio paplūdimiuose budi 70 gelbėtojų. Po atrankos bus organizuojami mokymai.

Antroji atranka vyks gegužės 16-ąją. Tada bus atrinkta likusi gelbėtojų dalis.

"Rengiame dvi atrankas, nes organizuoti mokymus visiems iš karto būtų sudėtinga. Tad suskirstėme grupėmis", – tvirtino pavaduotojas.

A.Siakki pasakojo, kad gelbėtojais galima dirbti nuo 18 metų. Pagrindą sudaro 20–22 metų vaikinai. Būna ir vyresnių. Yra senbuvių, kurie paplūdimyje dirba 4–5 sezoną. Gelbėtojams mokamas minimalus darbo užmokestis.

"Dažniausiai dirbti gelbėtojais ateina studentai. Iš anksto jie žino grafiką ir šį darbą derina su kitu. Paprastai dvi dienas dirbama, dvi – laisva", – pasakojo pavaduotojas.

Gelbėtojai uostamiesčio paplūdimiuose budi nuo 9 iki 21 val.

Biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" ieško ir medicinos darbuotojų, kurie galėtų dirbti paplūdimiuose vasaros sezono metu. A.Siakki tvirtino, kad rasti slaugytojų yra sudėtingiau.

"Paprastai darbas paplūdimyje joms būna antras. Tad laiką derinasi prie pirmojo. Sunkiau, bet pavyksta surinkti reikiamą skaičių medicinos darbuotojų", – komentavo pavaduotojas.

GALERIJA

  • Būsimiems gelbėtojams – nauja atranka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS