Danės krantinės remontuoti neskubama | KaunoDiena.lt

DANĖS KRANTINĖS REMONTUOTI NESKUBAMA

Prieš beveik du mėnesius miesto centre įsmukusios Danės krantinės tvarkyti nesiimama. Laukiama, kol bus gautos statinio būklės ekspertizės išvados.

Betoninis krantinės pamatas Danės skvere, prieš burlaivį "Meridianas", įgriuvo gegužės pabaigoje. Keliose vietose taip pat atsirado įgriuvų, pradėjo judėti turėklas, įdubo greta esantis šaligatvis. Atrodo, kad jis smunka ir toliau.

Nors buvo savaitgalis, iš karto imtasi saugumo priemonių. Keliolikos metrų ruožas šalia upės buvo aptvertas "Stop" juosta. Taip pat miestiečiai įspėti, kad šia krantine vaikščioti pavojinga. Vėliau imtasi didesnių apsaugos priemonių.

Pavojingoje vietoje sumontuota statybinė tvora. Baimintasi, kad įspėjamąją juostą kažkas gali nuplėšti. Pakabintas ir skelbimas, kad čia vaikščioti nereikėtų.

Savivaldybė užsakė įgriuvusios Danės krantinės ekspertizę. Specialistai turi pateikti pasiūlymus, kaip minimaliomis priemonėmis užtikrinti, kad ši nesmuktų toliau.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad ekspertizės išvadas tikimasi gauti rugpjūtį. Tada bus sprendžiama, ką daryti toliau.

"Tikimės, kad bus pasiūlytos nedaug kainuojančios priemonės, kurios padės užtikrinti, kad krantinė negriūtų", – vylėsi vedėjas.

Investuoti didelių sumų į krantinės remontą nenorima, nes numatyti jų atnaujinimo darbai, tvarkant šalia esantį Danės skverą. Dabar rengiamas projektas.

Planuojama, kad jis turėtų būti baigtas iki metų pabaigos ar kitų metų pradžioje. Tada bus skelbiamas konkursas, kas atliks skvero ir krantinių atnaujinimo darbus.

"Jei reikės daug investuoti, kad krantinė negriūtų toliau, tada patogiau būtų laikyti šią vietą aptvertą ir laukti, kol prasidės atnaujinimo darbai, nes viską, ką padarysime, rekonstrukcijos metu reikėtų griauti. Yra numatyti kiti sprendimai", – pabrėžė vedėjas.

V.Švedas taip pat atkreipė dėmesį, kad daugiau žmonių šioje krantinėje lankosi vasarą. Šaltuoju metų laiku srautai yra kur kas mažesni.

Įgriuvusi Danės krantinė veikiausiai statyta dar sovietmečio pradžioje. Ji nebuvo remontuota nuo atsiradimo.

Upės krantinė yra atnaujinta tik nuo marių žiočių iki Biržos tilto.

GALERIJA

  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
  • Danės krantinės remontuoti neskubama
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

klaipedietis

DANGE ir tik DANGE,o Milda Skiriutė-LOPE!

keistuolis 2

Tai gal savivaldybė tegul parduoda visus miesto pastatus (ne tik paštą), tada niekuo nereikės rūpintis. Tam ir yra miesto valdžia, kad prižiūrėtų tvarką ir ne tik ragintų, o išreikalautų iš savininkų sutvarkyti ir "Baltiją" ir "Viktoriją" ir kt.

Anonimas

Skiriute - landzbergBYBIU Memelio Krasto okupantu nuopisa. Cia Memelio kraste per amzius BUVO, YRA ir BUS tiktai D A N G E. Nepatinka - NEZDINKIS is Memelio Krasto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS