Darniam judumui trukdo grindinys | KaunoDiena.lt

DARNIAM JUDUMUI TRUKDO GRINDINYS

Pasivaikščiojimas senamiesčio gatvėmis, ypač tada, kai yra pašalę, gali baigtis rimta trauma. Itin sudėtinga neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais ar dviratininkams. Todėl savivaldybė prašys ES pinigų grindiniui nuo Daržų gatvės iki Žvejų, Tiltų ir Pilies gatvių atnaujinti.

Klaipėdiečiai jau seniai skundžiasi nepatogiomis pasivaikščiojimams senamiesčio gatvėmis – susisiekimas ypač vargina neįgaliuosius.

Rudenį miesto savivaldybė planuoja teikti paraišką ES dėl priemonės, susijusios su darnaus judumo senamiesčiuose užtikrinimu, finansavimo.

"Turime gana komplikuotą senamiestį neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais, netgi sveikiems pėstiesiems, turistams. Akmeniniu grindiniu išties sudėtinga vaikštinėti. Tai neskatina senamiesčio patrauklumo", – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Net ir gavus ES lėšų, prieš pradedant darbus, būtina įvykdyti Kultūros paveldo departamento reikalavimus, taikomus miesto istorinei daliai. Todėl planai užtruks.

Pasak E.Mantulovos, ir dabar Klaipėdos miesto strateginiame veiklos plane Miesto tvarkymo skyrius yra numatęs senamiesčio dangų remontą. Tačiau to esą negana.

"Kai kurių šaligatvių dangos buvo šiek tiek keistos padengiant ištisinėmis granito plokštėmis. Tačiau per laiką dėl klimato sąlygų ar vairuotojų jos susidėvėjo. Todėl nutarta eiti dviem keliais – artimiausiu metu tvarkyti labiausiai susidėvėjusias plokštes. Šiais metais pradėtas remontas, manome, tarnautų ketverius penkerius metus, o tuo pat metu būtų atliekami kiti darbai", – aiškino E.Mantulova.

Visam senamiesčio grindiniui atnaujinti prireiks kur kas daugiau laiko. Ko gero, reikės ir archeologiniųi tyrimų.

"Galbūt per artėjančius dvejus metus pavyktų parengti projektą, o realius darbus būtų galima planuoti 2021 m.", – teigė direktoriaus pavaduotoja.

Nors apie pinigus kalbėti dar anksti, manoma, kad projekto suma sėkmės atveju galėtų siekti 2,4 mln. eurų. Paraiška bus teikiama jau šį rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

varge,,,

Kiek tie "rašeivos " darkys lietuvių kalbą-kas per judumas -tai apsoliutus durnumas .

Juoks jama

iš tu savivaldybės pompastikos apraišku kai jose is tikruju toks su..das slepiasi kad ir žodžiu nėr

ups

kokiam čia kalbininkui pasakyti "ačiū" už "darnų judumą"? Durniau nesugalvosi....Ir visi šie mandrumai gimsta įstaigoje, išlaikomoje mūsų sąskaita....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS