Darželių poreikio Klaipėdoje kol kas nėra? | KaunoDiena.lt

DARŽELIŲ POREIKIO KLAIPĖDOJE KOL KAS NĖRA?

Nuo vakar, pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, visos uostamiesčio ikimokyklinės įstaigos buvo pasiruošusios priimti vaikus. Tačiau pirmadienį Klaipėdoje dirbo tik 10 darželių, kuriuose buvo 13 vaikų.

Uostamiestyje yra 52 ikimokyklinio ugdymo įstaigos, kuriose ugdoma per 8 tūkst. mažųjų klaipėdiečių.

Vyriausybei leidus vėl pradėti darželių veiklą, vakar juose vaikų buvo labai mažai.

"Kuo mažiau vaikų grupėse, tuo geriau. Užkrato tikimybė mažesnė. Mes labai dėkojame klaipėdiečiams už sąmoningumą, nes karantinas dar nesibaigė, tą reikia įvertinti ir nerizikuoti savo vaikais", – teigė L.Prižgintienė.

Darželyje "Puriena", kuriame ugdoma per pusketvirto šimto vaikų, vakar tėvai atvedė du mažylius.

"Kol kas atidarėme vieną grupę ir turime du vaikučius. Sulaukėme dar dviejų šeimų prašymų. Manau, gegužę bus daugiau vaikų. Šiandien grupėje dirbo trys darbuotojos – dvi auklėtojos (viena priešpiet, kita po pietų) ir auklėtojos padėjėja", – vakar teigė lopšelio-darželio "Puriena" direktorė Virginija Letukienė.

Tėvų į grupes neįleidžiama. Vaikus iš tėvų darbuotojos perima darželio kieme. Tiek tėvai, tiek darbuotojai turi būti su kaukėmis.

Vaikams pamatuojama temperatūra, tada jie priimami į darželį. Atiduodami tik paskambinus auklėtojai, kuri išveda vaiką pas tėvus į vidinį kiemą.

Vaikams darželio lankymas šiuo momentu yra nemokamas, nes ugdymas nevyksta, tik – vaikų priežiūra, o maistą pusryčiams, pietums, pavakariams tėveliai vaikui įdeda patys.

Produktus darželyje darbuotojai pašildo ir paduoda vaikams tris kartus per dieną.

"Kada pradės veikti virtuvė, priklausys nuo vaikų skaičiaus, nes dabar pradėti darželyje gaminti maistą 2–5 vaikams būtų didelė prabanga. Mūsų įstaiga yra dviguba, dabar mūsų sąrašuose yra 355 ugdytiniai. Problema šiandien yra atrasti darbuotojų, kurie dirbtų darželyje. Dauguma žmonių išgąsdinti. Vieni pedagogai yra rizikingo amžiaus, kiti turi mažų vaikų ir per karantiną pasiėmė nedarbingumo pažymėjimus, tad pasirinkimas ne kažin koks", – pastebėjo V.Letukienė.

Tėvų prašoma prieš vieną darbo dieną pranešti apie pageidavimą leisti vaiką į darželį.

Tėvams reikia atnešti pažymą iš darbovietės, patvirtinančią, kad jie negali dirbti nuotoliniu būdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS