Daugiaaukščio garažo mieste nebestatys | KaunoDiena.lt

DAUGIAAUKŠČIO GARAŽO MIESTE NEBESTATYS

Uostamiesčio valdžia atsisakė planų statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę Bangų gatvės pradžioje. Įvertinta, kad to daryti neapsimoka: investicijos – didelės, o vietų skaičius mašinoms padidėtų vos 35.

Daugiaaukštis garažas turėjo išdygti Bangų gatvės pradžioje, kur dabar yra automobilių stovėjimo aikštelė. Joje yra 65 vietos mašinoms.

Viltasi, kad daugiaaukštė automobilių aikštelė padės sumažinti automobilių skaičių senamiestyje.

Uostamiesčio savivaldybė išsirinko įmonę, kuri turėjo suprojektuoti objektą. Projektas atsiėjo apie 25 tūkst. eurų.

Prieš rengiant dokumentą, nebuvo aišku, kiek mašinų galėtų tilpti daugiaaukščiame garaže. Į šį klausimą turėjo atsakyti projektuotojai. Tačiau viltasi, kad bus įrengta 200–250 vietų mašinoms.

Tačiau, rengiant projektą, paaiškėjo, kad daugiaukščiame garaže tilps apie 100 automobilių.

"Atsirastų vos keliomis vietomis daugiau nei yra dabar, o tokio objekto statyboms reikia didelių investicijų. Aptarėme situaciją ir apsisprendėme nestatyti daugiaaukštės stovėjimo aikštelės, nes tai yra nelogiška", – tvirtino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Vicemeras atkreipė dėmesį, kad dėl tokios situacijos buvo sulaukta reakcijos iš nevyriausybinių organizacijų – Klaipėdos architektų sąjungos.

"Jiems kilo natūralus klausimas – vyrai, ką čia darote? Tai ir yra planuojama, analizuojama, skaičiuojamos išlaidos ir nauda", – teigė vicemeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Andrius

Nesupratau, 25 000 sumokejo, kad suzinoti jog pastacius aikstele joje paistatytu papildomai 35 masinos?

Memellander

Gera naujiena , ta aikštelė dažniausiai apytuštė buna .

AK

Ten amžinai tuščias aikštynas, kelios dienos metuose per didžiausias šventes užkemša svečiai. Labai patogi, kokia yra, aikštelė - nei tau ropštis kažkokiomis betono džiunglėmis, nei mokėti už šlagbaumus. Išvis, jau tiek prikilbasinta tame nustekentame mieste. Privatūs investuotojai padailina savo biznius, todėl atrodo gražesnis. Biudžetas netuščias - balabaikoms tik trata pinigėliai, stebėtina, o juk su tarybinio laiko miesto vystymu nepalyginsi iš tolo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS