Daugiaaukščio garažo planų dar nepalaidojo | KaunoDiena.lt

DAUGIAAUKŠČIO GARAŽO PLANŲ DAR NEPALAIDOJO

Uostamiesčio savivaldybė vis dėlto neatsisako planų statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę Bangų gatvėje. Pateikti nauji skaičiai privertė dar kartą įvertinti situaciją.

Planų buvo atsisakę

Daugiaaukštį garažą numatyta statyti Bangų gatvės pradžioje, kur dabar yra automobilių stovėjimo aikštelė. Joje – 65 vietos mašinoms.

Prieš porą savaičių pasirodė informacija, kad planų statyti daugiaaukštę mašinų stovėjimo aikštelę savivaldybė atsisakė.

Tada miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas tvirtino, kad paaiškėjo, jog pastačius garažą atsirastų vos keliomis vietomis daugiau nei yra dabar, o tokio objekto statyboms reikia didelių investicijų.

"Kalbėjome apie tai mero kabinete. Aptarėme situaciją ir apsisprendėme nestatyti daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės, nes tai yra nelogiška", – tuomet tvirtino vicemeras.

Savo nuomonę dėl daugiaaukščio garažo statybų buvo išsakiusi ir Klaipėdos architektų sąjunga.

Ji atkreipė dėmesį, kad pastačius tokį objektą vietų automobiliams statyti skaičius padidėtų vos 35 – iki 100.

Sumaištis ir nesusikalbėjimas

Pasak miesto mero Vytauto Grubliausko, išėjo tam tikra sumaištis ir nesusikalbėjimas tarp politikų ir administracijos dėl daugiaaukštės automobilių aikštelės statybų Bangų gatvėje.

"Tai reikia drąsiai įvardyti. Pirmo pasitarimo metu įvardytos reikalingos investicijos vienos vietos įrengimui garaže atrodė daugiau pribloškiančios. Buvo pasakyta, kad tokiomis sąlygomis objekto tikrai nestatysime. Juolab kad nurodyta stovėjimo vietų plėtra buvo visiškai neadekvati investicijoms", – komentavo meras.

Tačiau, miesto vadovo teigimu, po šio pasitarimo savivaldybės administracija atliko nemenką analitinį darbą, skaičiavimus.

Paaiškėjo, kad pastačius daugiaaukštį garažą vietų automobiliams statyti skaičius padidėtų kur kas daugiau nei kalbėta anksčiau.

"Savivaldybės administracijos nuomone, tokiomis sąlygomis verta įgyvendinti projektą. Tik apie tai nebuvo informuoti politikai. Reikėtų sėsti ir galutinai sutarti dėl šio klausimo. Visos aplinkybės verčia naujai žiūrėti į situaciją. Kol kas nenorėčiau sakyti galutinio verdikto. Grįš iš atostogų savivaldybės administracijos direktorius ir sudėliosime visus taškus", – pabrėžė meras.

Dabartinė aikštelė per maža

Pasak Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, miesto strateginiame plane numatyta priemonė – suprojektuoti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę Bangų gatvėje – toliau vykdoma.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad yra pasirašyta infrastruktūros sutartis su įmone "Švyturys".

Bendrovė savivaldybei yra perdavusi 200 tūkst. eurų šiam projektui realizuoti.

"Yra du objektai, kurie vystomi šalia tos aikštelės. Vienas – Jono kalnelio komplekso atnaujinimas. Rangovas jau yra išrinktas. Jono kalnelis virs patraukliu objektu. Miestiečiams reikės prie jo privažiuoti, vietos mašinoms palikti. "Švyturio" gamyklos vietoje statomas didelis pramogų centras. Jo lankytojams taip pat reikės vietos mašinoms", – komentavo direktorius.

R.Zulcas pasakojo, kad ne kartą buvo nuvykęs į prie Kultūros fabriko esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Dažnai ši būna pilna mašinų.

"Kas bus, kai atsiras du nauji objektai, o Kultūros fabrike vyks koks nors renginys? Kur reikės statyti mašinas? Jei neatsiras papildomų vietų, bus užkimšti daugiabučių namų gyventojų kiemai", – prognozavo direktorius.

Būtų 85 vietomis daugiau

R.Zulco teigimu, pastačius garažą aikštelėje Bangų gatvėje bus 150 vietų automobiliams palikti – 110 statinyje ir 38 aplink pastatą.

"Architektų pateiktose pastabose skaičiai paimti iš lubų ir jais pažongliruota. Skaičiuojame, kad vienos vietos įrengimas atsieis 10–15 tūkst. eurų. Ši mašinų saugykla būtų kultūros paveldo teritorijoje. Čia daug reikalavimų. Ir išorė turi būti graži. Tad kaina tokia ir yra", – pasakojo vadovas.

R.Zulcas taip pat atkreipė dėmesį, kad išplėsti  automobilių stovėjimo aikštelę Bangų gatvėje nėra galimybių, nėra kur.

"Iš karto už jos yra Jono kalnelis", – argumentavo vadovas.

Anot R.Zulco, šiuo metu baigiamas rengti daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės projektas. Vyksta paskutiniai derinimo darbai.

Projekto parengimas atsieis apie 25 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

M

Miesto valdžioje klesti korupcija. Bus prastumtas eilinis projektas finansiškai naudingas tik keletam veikėjų.

Thomas

Senamiestyje daugiaaukščio garažo NEGALI būti .Šioje vietoje išplėskite esamą autoaikštelę panaikinant jos viduryje esančias klombas .

nuomone

Liudna ir Graudu ...Nepersistenkit ...O KUR ZALIEJI SERGETOJAI ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS