Daugiabučių kieme paliko suniokotą šaligatvį: sutvarkys tik kitais metais? | KaunoDiena.lt

DAUGIABUČIŲ KIEME PALIKO SUNIOKOTĄ ŠALIGATVĮ: SUTVARKYS TIK KITAIS METAIS?

Viename Debreceno gatvės daugiabučių kieme, išgabenus krovinį, liko suniokotas šaligatvis. Taip jį sugadinti galėjo sunkiasvorė technika, tačiau šaligatvį planuojama sutvarkyti tik kitais metais.

Socialiniame tinkle „Facebook“ gyventoja pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti suniokotas pėsčiųjų takelis.

Daugelis Debreceno gatvės 28 namo gyventojų dieną prieš tai matė, kaip kieme sukiojosi sunkvežimis ir darbininkai rinko pernykščių lapų maišus.

Klaipėdiečiai ir anksčiau skundėsi, kad šaligatvis buvo prastos būklės, tačiau dabar jis visai sutraiškytas.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė teigė, kad situacija nagrinėjama, o išsiaiškinus, kas dėl to kaltas, bus reikalaujama atlyginti padarytą žalą.

„Susisiekėme su namo administratoriumi, šis informavo, jog jam situacija yra žinoma, šiuo metu aiškinamasi, kas atsakingas dėl sugadinto tako. Nustačius, kuris rangovas suniokojo šaligatvio dangą, jis turės atlyginti miesto turtui padarytą žalą“, – aiškino I. Kubilienė.

Atsakydama į gyventojų pretenziją Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Audra Čepienė informavo, kad šaligatvis įtrauktas į remontuojamųjų sąrašą.

Tačiau jis, pasak A. Čepienės, ilgas, todėl Debreceno gatvės pėsčiųjų taką remontuoti planuojama tik kitais metais.

„Sąrašas ilgas dėl gyventojų prašymų remontuoti blogos būklės šaligatvius ir pėsčiųjų takus pietinėje miesto dalyje. Pripažįstame, kad minima teritorija blogos būklės, tačiau šį taką remontuoti siūlysime tik 2025 metais“, – teigė A. Čepienė.

Skyriaus vedėja I. Kubilienė aiškino, kad sutvarkyti taką galbūt pavyks ir anksčiau, tačiau tai priklauso nuo pinigų biudžete.

„Mes iš tikrųjų planavome sutvarkyti šaligatvį kitais metais, bet jeigu nebus panaudotas visas biudžetas, tikrai bandysime sutvarkyti jį dar šiemet. Žinau, kad Debreceno gatvėje ne vienas takas blogos būklės, jų yra ir daugiau, todėl ir tvarkyti jų reikėtų daugiau“, – komentavo I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Košmaras

Bardakas.

Nieko

Tokio. Prie buvusios mokyklos tiesiai po daugiabučio langais bus tesiamas kelias . Elitinis . Tik darbuotojams . Nes bus tvora . Aišku, prieš tai sunkios technikos pagalba sugadins gyventojų kiemus. Visko gali būti, kad šis takas treniruotė. Liūdna .

Anonimas

Tai kaip viena tvarko kita gadina kas suniokojio tas ir restauruoja .nesvarbu kad valstybinė žemė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS