Daugiabučių kiemuose – nesaugios konstrukcijos | KaunoDiena.lt

DAUGIABUČIŲ KIEMUOSE – NESAUGIOS KONSTRUKCIJOS

Klaipėdiečiai nuogąstauja dėl daugiabučių namų kiemuose stūksančių surūdijusių sovietmečiu pastatytų įrenginių ir sūpynių. Anot žmonių, šie įrenginiai ne tik bjauroja kiemą, bet ir kelia pavojų vaikų sveikatai.

Vieno uostamiesčio daugiabučio gyventojai teigė nežinantys, kaip elgtis su kieme styrančiais apverktinos būklės metaliniais strypais, kurie kadaise buvo naudojami kaip džiovyklos kilimams ir rūbams.

Šiomis konstrukcijomis vis dar laipioja vaikai.

"Laipynės tikrai nėra saugios. Jos kliba, juda, o vaikai mėgsta ant jų karstytis. Tai žingsnis iki nelaimės", – nuogąstavo klaipėdietė.

Anot Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės, surūdijusios sūpynės, laipynės, džiovyklos, suoliukų stovai ir mažosios architektūros elementai iš daugiabučių kiemų šalinami jau kurį laiką.

Norint, kad konstrukcijos būtų panaikintos, gyventojams arba namų administratoriams reikėtų kreiptis į savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyrių.

"Tvarka labai paprasta. Žmonės elektroniniu paštu atsiunčia elementų, kuriuos reikia išmontuoti, nuotraukas ir namo adresą", – kalbėjo I.Kubilienė.

Anot skyriaus vedėjos, pernai sulaukta prašymų išmontuoti apie 200 tokių įrenginių.

Iš daugiabučių kiemų buvo išvežta 100 elementų.

Šiemet pašalinta dar 60 surūdijusių strypų, laipynių, mažosios architektūros elementų.

Pasenusių, pavojingos būklės konstrukcijų neretai aptinka ir patys darbuotojai.

Visgi, pasak I.Kubilienės, nutinka ir taip, jog surūdijusių, sukrypusių džiovyklų daugiabučių gyventojai pašalinti nesutinka.

"Džiovyklas išmontuojame sulaukę gyventojų prašymo. Nors kartais jos galbūt atrodo nesaugios, tačiau žmonės jomis naudojasi ir šalinti sutinka ne visada", – teigė skyriaus vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pietinia

Taip taip, laipiojom, žaidėm aklas vištas ir slėpynes ir visi sveiki, bet ne čia problema, niekas ir nesako, kad šias konstrukcijas reikia naikinti vien dėl vaikų saugumo. Esmė čia ta, kad tarkim tokios džiovyklos, karstyklės šiais laikais neikam nebereikalingos. Jei koks senolis per metus nusprendžia išsidaužyti kilimą tai manau ras kur tai padaryti ir kitur, o esmė čia estetinis vaizdas, geriau graži pieva su augalija arba šiuolaikinė vaikų žaidimų aikštelė su minkšta danga, parkavimo vietos ir t.t.

Tika

kokie dar vaikai susižalos. Mūsų karta užaugo prie tų konstrukcijų, laipiodavom jomis ištisom dienom. Mokyklų, darželių tvorom ratu apeidavom, visi medžiai būdavo išlaipioti ir nei vienas nesusižalojo. O dabar kas per karta auga? Kompiuterinių ištižėlių? Patys "super tėveliai" daro didžiausias problemas ten kur jų nėra ir nebuvo ir svarbiausia visur ieško kaltų.

Anonimas

idomu kam tie prasymai? Jei jie tikrai pavojingi tai pjaustyti ir viskas, o ne taip jog bobule uzsigeide palikti tai ir nepjausto. Bet kai koks vaikas susizalos tada pjaus neatsiklause. Siaip, praejus tiek metu po sovietu griuties, buvo galima visus ispjaustyti mieste. Ir surasti juos nesunku, dazniausiai jie randasi daugiabuciu kiemuose, ypac pietineje dalyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS