Debreceno aikštėje – medelių eksperimentas | KaunoDiena.lt

DEBRECENO AIKŠTĖJE – MEDELIŲ EKSPERIMENTAS

Atnaujintoje Debreceno aikštėje, ratu sustatytų suolų viduryje, atsirado vazonuose augantys beržai. Miesto valdžios atstovų teigimu, siekiama atlikti eksperimentą. Jei gyventojams patiks, medžiai aikštę puoš visą laiką.

Atnaujintoje Debreceno aikštėje, ratu sustatytų suolų viduryje, atsirado vazonuose augantys beržai. Miesto valdžios atstovų teigimu, siekiama atlikti eksperimentą. Jei gyventojams patiks, medžiai aikštę puoš visą laiką.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, mintis suoliukų apsuptyje įkurdinti vazonuose augančius beržus kilo netikėtai.

"Projekte šie medžiai nebuvo numatyti. Kadangi iš suolų buvo suformuoti ratai, norėjome kažkaip papuošti. Vienas rangovas kieme laikė šiuos beržus. Pagalvojome, koks skirtumas, kur jie augs, ir pasiūlėme pastatyti aikštėje. Rangovas sutiko", – tvirtino vadovas.

L.Dūdos teigimu, jei miestiečiams lapuočiai patiks, kitais metais jie vėl bus grąžinti į aikštę.

"Gal ne į kiekvieną ratą, o kas antrą. Žinoma, erdvę galima puošti ne tik beržais, bet ir klevais, kitais medžiais. Kol kas galvojome įkurdinti augančius vazonuose, tačiau gali būti, kad ateityje medžius pasodinsime. Neatmetame tokios galimybės", – komentavo direktorius.

Atsiliepimai apie Debreceno aikštės naujovę – įvairūs. Pasak vienų klaipėdiečių, atrodo, kad vazonai pastatyti, nes nebuvo, kur daugiau padėti. Kitų miestiečių nuomone, beržai papuošė erdvę.

"Nieko keista, kad žmonės vertina skirtingai. Ar arbata visiems būna saldi? Ar moterims patinka vienodos suknelės? Čia lygiai tas pats. Vieniems beržai patinka, kitiems – ne. Vieni nori spygliuočių, kiti – lapuočių. Vieni žavisi didesniais augalais, kiti – mažesniais. Vieniems reikia esančių vazonuose, kitiems – pasodintų augalų. Debreceno aikštės projektą dar plėtojame. Tad nieko blogo, kad eksperimentuojame. Stengiamės rasti racionaliausią variantą", – pabrėžė direktorius.

Debreceno aikštės atnaujinimo darbai jau beveik baigti. Oficialus jos atidarymas planuojamas spalį. Dar reikia sutvarkyti alpinariumą. Nesutariama, kokia žolė jam būtų labiausiai tinkama.

"Sprendžiame filosofinius klausimus. Vieniems norisi vienokios žolės, kitiems – kitokios. Dabar vyks šios koncepcijos brandinimas", – šmaikštavo direktorius.

Debreceno aikštės atnaujinimas atsiėjo 258 tūkst. eurų. Dar 63 tūkst. eurų kainavo fontano remontas, o 46,5 tūkst. eurų buvo investuota į šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

GALERIJA

  • Debreceno aikštėje – medelių eksperimentas
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rimante

BERŽAI GRAŽU, BET KLEVAI JUK ĮSPUDINGIAU YPAČ RUDENĮ.. PRAŠAU NESTEBINKITE SU ALPINARIUMU MIESTIEČIUS, SODINKITE PATVARIUS TARŠAI DAUGIAMEČIUS, KAD TARPUOSE BŪTŲ SPALVOTI ŽIEDYNAI. SKVERO BŪTŲ AKCENTAS SU FONTANU....LAUKSIM ATIDARYMO:-)

Klausimas

Kam cigonu rajone metami pinigai i bala?

Dovile

Prašyčiau atkreipti dėmesį į tai, kaip tamsu naujojoje aikštėje. Veikia du žibinai, abu jie toliau nuo gatvės. Aikštės pradžia prie Taikos pr. ir fontano visiškai neapšviesta ir nelabai jauku vakare.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS