Dėl apšvietimo išlaidų mažinimo – diskusijos | KaunoDiena.lt

DĖL APŠVIETIMO IŠLAIDŲ MAŽINIMO – DISKUSIJOS

Nuo spalio uostamiestis turėtų tapti šviesesnis – miesto taryba yra nusprendusi nuo spalio įjungti visus gatvėse įrengtus šviestuvus. Tačiau vis dar svarstoma, ką daryti, kad ateityje išlaidos apšvietimui būtų mažesnės.

Nuo spalio uostamiestis turėtų tapti šviesesnis – miesto taryba yra nusprendusi nuo spalio įjungti visus gatvėse įrengtus šviestuvus. Tačiau vis dar svarstoma, ką daryti, kad ateityje išlaidos apšvietimui būtų mažesnės.

Ar pavyks nuo spalio įjungti visus šviestuvus mieste, dar prieš porą mėnesių buvo svarstoma Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje. Papildomų lėšų tam nebuvo numatyta.

Dabar Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad bus stengiamasi įgyvendinti tarybos sprendimą. Svarstoma, kaip tai padaryti.
Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius pasakojo, kad specialaus pasiruošimo visiems šviestuvams įjungti nereikia.

"Gausime nurodymą ir imsimės darbų. Per porą savaičių turėtume viską padaryti", – tvirtino vadovas.

Neatmetama galimybė, kad dalis ilgą laiką nešvietusių žibintų gali būti sugedę, todėl juos teks taisyti.
Prieš įjungiant visus žibintus aktyviau pradėta diskutuoti, kaip sumažinti išlaidas miesto apšvietimui. Kokių priemonių imtis, dar nėra iki galo apsispręsta.

Vienas iš variantų – sumontuoti reguliatorius, kad būtų suvartota mažiau elektros energijos. Jų reikėtų 70. Numatoma, kad šie darbai atsieitų apie 2,3 mln. litų.

Pasak A.Laurinavičiaus, skaičiuojama, kad šios priemonės įdiegimas atsipirktų per penkerius ar šešerius metus.

Vadovas pasakojo, kad viena italų kompanija siūlė pakeisti miesto apšvietimo valdymą, tačiau reikalingi atlikti darbai yra labai brangūs. Jie atsieitų apie 15 mln. litų.

Dabar apklausiamos privačios įmonės, ar jos norėtų prisidėti prie šios naujovės įgyvendinimo.
Taip atnaujinus sistemą, A.Laurinavičiaus teigimu, atsirastų naujų galimybių. Apšvietimo sistemą būtų galima naudoti imtuvų, bilietų kasų, elektromobilių įkroviklių maitinimui.

Kas antras šviestuvas Klaipėdos gatvėse, siekiant sutaupyti, buvo išjungtas 2009 metų balandį. Po beveik dvejų metų visi žibintai buvo įjungti tik miesto centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

fxhj

Vis smalsiau ir smalsiau... :)

pirmam

o kodėl jūs nevažinėjate elektromobiliu?

asasa

kodel nededam lediniu lempu i sviestuvus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS