Dėl apžvalgos rato Klaipėdoje – nežinia | KaunoDiena.lt

DĖL APŽVALGOS RATO KLAIPĖDOJE – NEŽINIA

Planai šią vasarą Danės skvere, sukantis apžvalgos ratu, įvertinti uostamiesčio panoramą, panašu, ir liks planais. Konkurse, kuriame ieškota investuotojų, nesulaukta nė vieno pasiūlymo. Tačiau viltis, kad Klaipėdoje atsiras šis rekreacinis objektas, nedingo.

Siūlė įrengti mažesnį

Dokumentų pateikimas konkursui, kurio metu ieškota, kas uostamiestyje pastatys apžvalgos ratą, baigėsi trečiadienį vidurdienį. Nesulaukta nė vieno pasiūlymo.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė pasakojo, kad viena olandų kompanija aktyviai domėjosi konkursu.

Įmonė žadėjo pateikti savo pasiūlymą, nors šis neatitiko konkurso sąlygų.

„Kompanija tvirtino, kad mažesnį – 33 metrų aukščio – apžvalgos ratą pagamintų kitiems metams, didesnį – 45 metrų aukščio – 2018 m. Mes norėjome, kad atrakcionas būtų sumontuotas jau šį sezoną“, – komentavo vedėja.

Nepaisant to, savivaldybė prašė, kad kompanija pateiktų savo pasiūlymą. Norėta pamatyti vizualizaciją, kaip apžvalgos ratas atrodytų.

„Galėtume įvertinti, ar ratas tiktų. Situacija būtų aiškesnė. Specialistai susisieks su kompanija ir pasidomės, kodėl jie nepateikė pasiūlymo. Gal paprasčiausiai nespėjo“, – tvirtino vedėja.

Sušvelnino konkurso sąlygas

Penktadienį konkurso komisija rinksis į posėdį ir spręs, ką daryti toliau.

„Gal keisime konkurso sąlygas ir jį vėl skelbsime, gal atidėsime vėlesniam laikui. Kol kas sunku pasakyti“, – komentavo vedėja.

Uostamiesčio savivaldybė norėjo, kad Danės skvere būtų įrengtas ne mažesnis nei 38 metrų aukščio apžvalgos ratas. Siekta, kad jis veiktų ne tik vasarą, bet šaltuoju metų laiku.

Iš pradžių konkurso sąlygose nurodyta, kad investicijos turi siekti 1,5 mln. eurų. Vėliau reikalavimai sušvelninti. Investicijos sumažintos penkis kartus – iki 300 tūkst. eurų.

Toks sprendimas buvo priimtas, nes nesulaukta jokio susidomėjimo konkursu. Buvo pratęstas ir pasiūlymų pateikimo laikas. Manyta, kad būtent investicijų dydis gąsdina verlininkus.

Nepatiko pasiūlyta vieta

Mintis, kad Klaipėdoje reikia pastatyti apžvalgos ratą, kuris galėtų veikti ne tik vasarą, bet ir žiemą, kilo, kai tokią paslaugą pasiūlė teikti vieni verslininkai. Tada buvo paskelbtas konkursas.

Tiesa, jie konkurse nedalyvavo, nes nepatiko vieta. Verslininkai norėjo apžvalgos ratą įrengti senamiestyje, o ne Danės skvere. Tačiau, pasak specialistų, to padaryti neįmanoma dėl paveldosauginių reikalavimų.

„Mintis įrengti apžvalgos ratą miesto centre tikrai gera. Tokia atrakcija sudomintų ir miestiečius, ir turistus. Juolab kad savivaldybei jos įgyvendinimas nieko nekainuotų. Džiaugėmės, kad konkursu domėjosi olandų kompanija. Gaila, kad nesulaukėme jų pasiūlymo“, – tvirtino vedėja.

GALERIJA

  • Jolanta Uptienė
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

mildai kioskininkei

DANGES skeveras

na gal jūs manot

kad apžvalgos ratas, degtukų dėžutės dydžio, deja... jam ir apsauginės tvorelės reikės ir kasos kioskelio taip pat, bei apsaugos bokštelio, kad naktį kas sprando nenusisuktų, o gal jūs ponia tas pareigas perimsit?

Centro gyventoja

Gyvenu Karoso gatvėje, visai prie pat Danės skvero man ratas labai patiktų ir visai netrukdytų, jums tik pabambėt paverkt. Danės skveras puiki vieta, ten jau įrengtos ir žaidimų aikštelės vaikams ir treniruokliai, šalia parkas, gal jį tik kiek patvarkyti reikėtų. K ir D nieko neužstos, nes yra pakankamas atstumas. O turistams per tuos jūsų langus žiūrėt tikrai mažų mažiausiai neįdomu. Neususireikšminkite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS